BARÇA

Gündogan: "Fermín pot ser un jugador determinant. Soc aquí per ajudar-lo a ell i a tots els joves"

El migcampista alemany atén TV3 en la setmana del clàssic: parla del moment de l'equip i admet que el seu rendiment personal encara té marge de millora

Francesc LatorreActualitzat

Va marxar lesionat en la primera part del Barça-Madrid amistós que es va disputar a finals de juliol als Estats Units. Ara està en perfectes condicions per afrontar el seu primer clàssic oficial. Ilkay Gündogan, que acaba de fer 33 anys, afronta amb la il·lusió d'un nen el clàssic de Montjuïc.

"Tinc moltes ganes de jugar aquest partit. És, a nivell de clubs, el millor partit que es pot veure. Em recordo a mi mateix mirant-lo quan era un nen, però també els últims anys quan jugava al City. Mai me l'he perdut."

"Ara poder formar-ne part és una passada per a mi. Tot i que no el juguem al Camp Nou, l'ambient a Montjuïc serà fantàstic. Tant de bo puguem tornar a l'afició el seu suport en forma de victòria."

Gundo vol ajudar els joves de l'equip

Gündogan admet que les lesions poden haver afectat el rendiment de l'equip, però subratlla que se n'han sortit prou bé, sobretot amb la irrupció dels més joves, sobre qui exerceix amb orgull el paper de tutor futbolístic.

"Els jugadors joves ho estan fent extremadament bé. Dissabte tindran una altra oportunitat, però és important que sàpiguen mantenir la calma i tenir paciència".

"Serà un partit amb molta emoció, perquè és un gran partit, potser el partit més gran de les seves vides fins ara. Tots haurem de tenir més calma i paciència que darrerament. Els partits no es poden convertir en una anada i vinguda com el del Xakhtar, perquè la moneda pot caure de qualsevol costat si és així. Hem de tenir més el control. Als últims partits hem comès errades molt simples que ens han costat gols que podíem haver evitat. Amb la meva experiència, també és la meva feina fer que sàpiguen mantenir la calma."

Xavi ha dit en més d'una ocasió que Gündogan és sinònim de decisió correcta, que el rendiment de l'equip varia molt en funció si l'alemany és o no al camp. Gundo, com se'l coneix al vestidor, accepta amb modèstia els elogis i apel·la a l'autoexigència.

"Evidentment, sempre fa molta il·lusió sentir això per part del teu entrenador. Però per a mi no és nou del tot, perquè em conec, sé el que puc fer i sé com puc ajudar l'equip. Però jo no he vingut aquí per brillar tot sol i ser una superestrella. He vingut aquí per ajudar l'equip a tenir èxit i ajudar els meus companys a ser millors."

"Vull ser un model de comportament i entrega dins i fora del terreny de joc. Així sento que també ajudo l'entrenador. Crec que fins ara ho he fet bé, però crec que ho puc fer molt millor. Tot el que faig encara ho puc fer a un nivell superior. Crec que és normal en un procés d'adaptació a un equip nou, un país nou, una ciutat nova. Quan tot es va assentant, el nivell de joc també millora."

Les baixes de Frenkie de Jong i Pedri al mig del camp han convertit en protagonista dels últims partits Fermín López. L'andalús juga en una demarcació molt similar a la de Gündogan. L'alemany parla així de bé del jove jugador barcelonista.

"El Fermín ho està fent molt bé. És capaç de trobar bones solucions en tot tipus de situacions. Estem parlant d'un jugador molt bo i que pot ser molt determinant. Xuta bé amb la dreta, xuta bé amb l'esquerra, és bo fent passades en profunditat... Però ha de ser capaç de trobar la calma necessària en alguns moments. Si aconsegueix aquest balanç, el seu nivell de joc serà encara més elevat, això li farà prendre encara millors decisions."

"I, com he dit abans, per això soc aquí també: el vull ajudar. I ho puc fer parlant amb ells, ensenyant-los algunes accions, perquè les visualitzin i les entenguin."

Les accions de Vinícius no són una provocació

Un dels noms propis de la setmana és el de Vinícius, protagonista d'una acció catalogada per alguns de provocació a Braga en el partit de la Lliga de Campions. Gündogan confessa que encara no ha vist la jugada, però no veu en el brasiler un jugador busca-raons.

"Algú pot interpretar les accions de Vinícius com una provocació, però per a mi, sincerament, no ho són. Evidentment, ell ja sap que si fa aquestes coses el xiularan. Però potser li agrada que el xiulin, no ho sé... Alguns jugadors ho viuen com un element extra de motivació. A mi mateix em passa, que quan jugo a fora i em xiulen, em motivo més. Vivim en un món on hi ha moltes maneres de fer i sempre que sigui des del respecte, tothom ha de poder mostrar les seves emocions."

Fins ara, Gündogan s'ha enfrontat nou vegades al Madrid en partit oficial, amb les samarretes del Borussia Dortmund i el Manchester City, amb un balanç de cinc victòries, dos empats i dues derrotes.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut