futbol

Guardiola: "Soc fan del Barça i el Barça va trigar molt a arribar a una final"

El de Santpedor recorre a la història del referent que millor coneix quan li recorden que no porta cap Champions amb el City

Redacció Esport3Actualitzat

Dimarts seurà a la banqueta visitant del Bernabéu per dirigir el Manchester City en la que, per a molts, és la final anticipada de la Champions. En la roda de premsa prèvia a l'anada de la semifinal, el de Santpedor ha recorregut a la història del referent que millor coneix, el FC Barcelona, quan li recorden que no porta cap Champions amb l'adinerat club anglès.

"No estem aquí per una venjança, algun dia ho aconseguirem. Arribarem a la final i la guanyarem. Però no m'agradaria estar en un equip que guanya una vegada la Champions i després, es va despenjant a la Lliga o es passa deu anys caient. No, cal ser estable. Busquem ser com el Madrid, Barcelona o Liverpool, ser-hi sempre. Això és un club sa. Jo soc fan del Barça i el Barça va trigar molt a arribar a una final. Tot plegat és un procés i la importància és l'estabilitat."

Onze anys després d'abandonar el Camp Nou, Guardiola continua emmirallant-se en el Barça. Un detall gens insignificant quan, en menys de 24 hores, t'has d'enfrontar a tot un Reial Madrid.

L'opinió de l'entrenador sobre el conjunt blanc en la màxima competició continental és rotunda: "És el millor en aquesta competició l'última dècada, de lluny." Guardiola no ha oblidat cap detall del cruel desenllaç d'ara fa un any, quan el seu equip estava classificat per a la final al minut 89. Encara té la mel als llavis i, per això, considera que si el partit de tornada es torna a decidir a la pròrroga, "millor que sigui a casa nostra".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut