Gerard Farrés a la sorra del desert
Gerard Farrés a la sorra del desert (South Racing)
Dakar

Gran accent català i una absència destacada al Dakar 2023

Com és habitual, molts pilots i copilots de casa nostra seran protagonistes al ral·li raid més dur del món, que no comptarà amb la presència habitual de Nani Roma

Redacció Esport3Actualitzat

El Dakar 2023 ha avançat el seu inici i enguany començarà el 31 de desembre amb el pròleg que determinarà l'ordre de sortida per a la primera etapa. El dia 1 de gener hi haurà el primer recorregut rellevant de les 14 etapes que conformen el ral·li raid més dur del món. Com és habitual, el Dakar comptarà amb la participació de molts catalans, alguns dels quals opten a la victòria de la general.

El cas més clar és el de Lucas Cruz, copilot de Carlos Sainz. La parella guanyadora de tres Dakars vol fer història amb un Audi híbrid molt millorat respecte a la temporada passada, però encara amb defectes pel que fa al pes del vehicle.

A la mateixa categoria de cotxes, Laia Sanz i Carles Checa, amb Marc Solà de copilot, intentaran donar la sorpresa amb el nou projecte d'Astara. La parella catalana formada per Isidre Esteve i Txema Villalobos buscaran fer el seu millor resultat al Dakar. A més, també hi ha la presència dels copilots Armand Monleón, Àlex Haro i Dani Oliveras

Lluita per la supervivència

Seguint sobre les quatre rodes, a la categoria T3 i T4 de SSV, Gerard Farrés lluitarà per aconseguir una victòria que va estar a punt d'aconseguir la temporada passada. El pilot de Can-Am va fitxar per ser el "guardaespatlles" d'Austin Jones i el nord-americà es va beneficiar d'ordres d'equip per aconseguir el triomf a l'última etapa quan Farrés tenia la primera posició a la butxaca.

Altres protagonistes seran els pilots Santi Navarro i el seu fill Pau NavarroXavier FojJoan FontMercè Martí, Jordi Segura i Òscar Ral, a més dels copilots Xavi Blanco, Oriol Vidal, Oriol Mena, Sergi Brugué i Rosa Romero.

A la categoria de motos hi ha la presència de Joan Pedrero, que s'estrena com a pilot Original en la seva 15a participació al Dakar, Pep Mas, que hi torna després de dos anys sense anar-hi i César Rojo. Pel que fa als quads, hi haurà la participació de Dani Vilà.

On més catalans hi ha és a l'apartat dels camions. Jordi Juvanteny i Jordi Ballbé que assoliran el repte d'acabar amb un camió propulsat amb dos dipòsits d'hidrogen. També hi haurà Rafa Tibau, Arnald Bastida, Jordi Esteve, Àlex Aguirregaviria, Jordi Perera, Pep Sabaté, Jordi Montaner, Pol Tibau, Javier Jacoste, Josep Maria Fontdevila i Jordi Celma, sense deixar de banda Albert Llovera i la seva neboda Margot Llobera, que correran junts per primera vegada.

Absència d'una llegenda del Dakar

Després de 27 anys participant al Dakar de manera ininterrompuda, Nani Roma s'ha vist obligat a fer un pas al costat per una malaltia. El pilot de Folgueroles, guanyador en motos el 2004 i en cotxes el 2014, segueix recuperant-se d'un càncer de bufeta, que se li va detectar el mes de març. Roma espera tornar el 2024 en plenes condicions per tornar a lluitar per la victòria.

Anar al contingut