Gisela Pulido, durant la competició de París 2024 (Reuters)
Gisela Pulido, durant la competició de París 2024 (Reuters)
Jocs Olímpics de París

L'amarga queixa de Gisela Pulido: la falta de vent la deixa fora dels Jocs

Només s'han pogut disputar sis de les dotze mànegues previstes a Marsella i no ha pogut millorar el dotzè lloc: "Ha estat bastant dur"

Redacció Esport3Actualitzat

Gisela Pulido ha dit adeu a París 2024 en els Jocs del seu debut. La falta de vent a la Marina Olímpica de Marsella ha provocat la suspensió de la jornada d'aquest dimecres, de manera que la fase classificatòria de la fórmula kite s'ha hagut de resoldre després de la disputa de la meitat de les mànegues previstes: sis de dotze. És el mínim que fixa el reglament per definir una final. La seva decepció era evident:

"Ha estat bastant dur, no m'han donat l'oportunitat de fer les regates, però estic contenta amb la mentalitat que he tingut per afrontar els Jocs i com els he pogut gaudir"

Podria abandonar el somni olímpic

Pulido ha reconegut que, per la seva falta de pes en relació amb la resta d'adversàries, que hi hagi poc vent la podria beneficiar, sempre i quan les mànegues es puguin disputar. Com que ella està acostumada a competir per guanyar, la catalana va deixar entreveure a la zona mixta que, si no canvien les regles en alguns aspectes d'aquesta classe, podria replantejar-se el pròxim cicle olímpic.

La catalana, per tant, finalment ha estat dotzena, a tres punts del desè lloc que donava accés a les sèries finals d'aquest dijous. Sense vent i sense la segona meitat de la competició, la remuntada no ha estat possible. Pulido ja es va lamentar dilluns que no es disputessin més regates perquè "se sentia bastant còmoda".

Les medalles de Xammar i Brugman hauran d'esperar

D'altra banda, ha quedat ajornada la "medal race" de la classe 470 en la categoria mixta. Això significa que els catalans Jordi Xammar i Nora Brugman hauran d'esperar un dia, fins a aquest dijous, per afrontar la regata -molt igualada- que decidirà les medalles.

Xammar i Brugman, números u del rànquing internacional i vigents campions de món, són segons en la general després de firmar en la jornada de dimarts un tercer i un sisè llocs abans de quedar-se sense vent per disputar la tercera regata. Al final, la competició s'ha limitat a vuit mànegues classificatòries.

Nora Brugman i Jordi Xammar, tot competint a la Marina Olímpica de Marsella (EFE)
Nora Brugman i Jordi Xammar, tot competint a la Marina Olímpica de Marsella (EFE)

Xammar, que afronta els seus tercers Jocs, i Brugman, debutant olímpica, s'asseguraran la medalla de bronze si són quarts en la "medal race" i la de plata si són segons, mentre que aconseguiran l'or si són primers i els representants austríacs, Lara Vadlau i Lukas Maehr, entren cinquens o més avall en la classificació.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut