Els jugadors del Como, celebrant un gol (@Como_1907)
Futbol

Fusta d'entrenador: Cesc Fàbregas porta el Como a la Serie A 21 anys després

En el seu primer any després de penjar les botes, l'arenyenc fa tornar l'equip llombard a la màxima categoria

Redacció Esport3Actualitzat

Amb 37 anys acabats de fer, Cesc Fàbregas és un entrenador novell. De fet, no figura oficialment com a tècnic del Como perquè encara no té la llicència, i el gal·lès Osian Roberts és qui posa el carnet. Però amb tan sols uns mesos exercint ja ha tastat el sabor del triomf: ha classificat l'equip llombard com a segon de la Serie B italiana, i això equival a pujar a la màxima categoria del futbol transalpí.  

Fa 21 anys que els "biancoblú" no juguen entre els millors. Cesc, que la temporada passada va fer de jugador-entrenador, va agafar les regnes de l'equip al desembre. En cinc mesos ha demostrat que té fusta de bon entrenador.

La gesta més complicada

El Como en tenia prou de guanyar per ser equip de Serie A. S'enfrontava a un Cosenza que no s'hi jugava res. Fins i tot li valia l'empat si el Venezia no guanyava, però les coses s'han complicat. El Como començava perdent i marcava el Venezia a Ligúria. De moment, tot anava malament, però llavors a La Spezia els locals han remuntat, i del 0-1 del Venezia s'ha passat al 2-1. El Como, mentrestant, seguia atacant. I ha acabat empatant el partit amb un gol de penal que consumava l'1 a 1 i l'ascens, 21 anys després.

Al final del partit, Cesc s'ha dirgit als seus jugadors al vestidor per felicitar-los i per recordar-los que manté la seva promesa i els pagarà un viatge a Eivissa, una declaració que ha estat molt celebrada: 

Anar al contingut