De Jong va liderar aquella generació que va enamorar Europa

Frenkie de Jong es queda sense companys de pupitre a l'elit del futbol

El neerlandès és, juntament amb Onana i Mazraoui, l'únic producte del gran Ajax del 2019 que despunta en un gran d'Europa
Guim Fortuny Gimbert Actualitzat

Només un gol de Lucas Moura al temps afegit va evitar que l'Ajax arribés a la final de la Champions de 2019. Aquella "orelluda" l'acabaria aixecant el Liverpool de la remuntada contra el Barça, però els d'Amsterdam van enamorar amb una fornada de joves futbolistes que van recordar el gran Ajax de la primera meitat dels 90.

La generació, liderada per Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt, va brillar a les ordres d'Erik ten Hag i no trigaria en escampar-se pel vell continent. No obstant, els membres d'aquella promoció daurada "ajacied" no han seguit trajectòries paral·leles els quatre anys que seguirien la seva proesa.

El blaugrana és, juntament amb el porter André Onana, retrobat al Manchester United amb Ten Hag, l'únic producte d'aquell equip alegre que va golejar i eliminar el Reial Madrid al Santiago Bernabéu que despunta, setmana rere setmana, en un gran d'Europa.  

De Ligt, per exemple, no convenç el seu entrenador al Bayern de Munic, Thomas Tuchel. Segons el mitjà bavarès "TZ", el tècnic creu que abusa de les passades laterals.  l central ja venia d'una primera experiència erràtica a la Juventus. El lateral Noussair Mazraoui, en canvi, gaudeix de més oportunitats a l'Allianz.

La resta de noms es poden dividir entre els que han vist aturada la seva projecció --Dusan Tadic i Hakim Ziyech són al Fenerbahce i Galatasaray, respectivament, Donny van de Beek, estancat al United, David Neres al Benfica o Nico Tagliafico a l'OL-- i els veterans que escuren el seu futbol. En aquesta categoria s'hi inclouria el danès Lasse Schöne, soci de De Jong a la sala de màquines, o el "gironí" Daley Blind.

Van aprendre i escalar junts. Quatre anys després de treure les millors notes del continent amb poc més de 20 anys, De Jong es queda amb pocs companys de pupitre a l'elit del futbol.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut