futbol

"Franctiradors al Bernabéu": llegendes de l'Atlètic exploten contra l'àrbitre i Real Madrid TV contraataca

El gol anul·lat a Savic accedeix a la llista històrica dels greuges "colchoneros"; el mitjà blanc prefereix parlar de penal no xiulats a Bellingham

Redacció Esport3Actualitzat

Un derbi madrileny sempre és sinònim de tensió i polèmica, i més si és el tercer que es disputa en menys d'un mes que ha posat els col·legiats sota sospita. Difícil papereta per a Sánchez Martínez. El murcià, després d'una primera part dirigida amb autoritat, es va complicar la vida tot just començar la segona meitat, quan va anul·lar el gol de l'empat de Savic per un suposat fora de joc de Saul.

El VAR va considerar que el migcampista matalasser, el jugador més avançat, molestava el porter Lunin a la sortida del córner. Tant se val que Saul no saltés ni toqués el porter. Tant se val que ningú protestés la jugada. Tampoc l'ucraïnès. Una decisió amb la dosi suficient d'interpretació per encendre les fogueres de les queixes atlètiques, amplificades pel renom d'algun dels seus portaveus. Llegendes com Paulo Futre van expressar la frustració amb iròniques emoticones; el mateix camí que va seguir Antoine Griezmann després de l'enfrontament.

Però, sense cap dubte, l'exjugador "colchonero" Álvaro Domínguez va ser el més contundent, amb dues piulades posant en dubte la higiene de la competició. "No puc amb aquesta Lliga, quin escàndol jornada rere jornada", escrivia el defensa retirat prematurament per culpa de les lesions i demostrant que els fets del Madrid-Almeria segueixen en la memòria dels aficionats. I acabava amb una dura acusació a l'estament arbitral: "Franctiradors al Bernabéu".

Real Madrid TV contraataca

No semblava la nit més propícia perquè la televisió del Madrid, en el punt de mira pels seus informes contra els àrbitres, aixequés la veu amb un discurs victimista. No obstant això, la transmissió del partit va ser una successió de renyines, aplicant aquella màxima que la millor defensa és un bon atac. Especialment enèrgics van ser a l'hora de reclamar dos penals a Bellingham, fet que els va fer assegurar que "l''Atleti' és el club més afavorit pels àrbitres en aquesta Lliga... i amb diferència".

"Que la Lliga està adulterada? Cal riure...", va continuar el relat paral·lel de Real Madrid TV, que també va tenir temps de llançar un dard a l'entrenador del Barça. L'endemà de les seves protestes per l'expulsió de Vitor Roque, que va posar d'exemple del que considera una venjança pel cas Negreira, el nom de Xavi va sortir per assegurar que "té la seva carrera sota sospita" precisament pel cas dels pagaments al vicepresident del CTA.

Bellingham reclama una jugada a Sánchez Martínez

Amb aquest estat de combustió, a ningú li va estranyar que la narració acabés amb una pregunta retòrica: "Aquest àrbitre té la consciència per dormir bé, aquesta nit?" Tot plegat va semblar una atrevida performance per desviar l'atenció, en una altra nit en què la moneda va caure del costat blanc.

Mira el resum del Reial Madrid - Atlètic de Madrid (1-1)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut