eurocopa

França cau eliminada a la tanda de penals i Suïssa serà la rival d'Espanya als quarts (3-3)

Mbappé ha fallat el llançament decisiu de la tanda (4-5) en un partit que els francesos tenien dominat deu minuts abans del final

Mbappé ha fallat el penal decisiu de la tanda, que ha suposat l'eliminació de França davant Suïssa. La vigent campiona del món ha deixat escapar un partit que guanyava per tres gols a un deu minuts abans del final del partit. Els gols de Seferovic (81') i Gavranovic (90') han forçat la pròrroga per als helvètics. Suïssa serà el rival d'Espanya als quarts de final de L'Eurocopa.

Seferovic (15') ha avançat una selecció Suïssa que ha sorprès i s'ha fet amb el domini a l'inici del partit. En la segona meitat, Pavard ha fet un penal que podia fer tocar fons la selecció francesa, però Ricardo Rodríguez ha topat amb Lloris en el minut 55. A partir d'aquí, tempesta francesa. Benzema ha fet un doblet en quatre minuts que ha donat la volta al marcador. Primer després d'una passada d'Mbappé que tradueix en gol després d'un gran control orientat, i dos minuts més tard, ha rematat amb el cap a gol un refús del porter suíss després d'un xut picat de Griezmann. Pogba ha fet el tercer amb un golàs des de fora l'àrea en el minut 75.

Lloris ha aturat el penal xutat per Rodríguez (Reuters)

Reacció inesperada de Suïssa

Quan els campions del món ja celebraven la victòria, Suïssa ha donat la volta al partit en uns deu minuts finals heroics. Seferovic ha completat el seu doblet per retallar diferències en el minut 81. Gavranovic ha avisat amb un gol anul·lat per un fora de joc molt just en el 85' i en el 90' ha fet saltar la banca. El davanter del Dinamo de Zagreb ha firmat un dels millors gols de l'Eurocopa després de deixar Kimpembe estès a terra amb un gran moviment i connectar un xut impossible per a Lloris. Coman ha tingut temps de xutar al travesser en l'últim sospir, però el partit ha anat a la pròrroga.

Gavranovic es posa les mans al cap després d'empatar en el minut 90 (Reuters)

Mbappé ha tingut dues ocasions en la segona meitat de la pròrroga, però no ha estat encertat en la rematada final i el partit ha anat als penals. Els cinc llançadors de Suïssa han anotat, quatre francesos també ho han fet, però Mbappé ha fallat el penal decisiu que elimina els campions del món.

França s'acomiada de l'Eurocopa als vuitens de final després d'un cicle triomfal (subcampionat d'Europa i campionat del món). Suïssa serà el rival d'Espanya als quarts de final, divendres a Sant Petersburg.