Un doblet de Lewandowski dona el primer triomf del Barça de Flick (1-2)

El conjunt blaugrana s'ha emportat els tres punts en un complicat duel a Mestalla contra un València que ha començat per davant al marcador
Redacció Esport3 Actualitzat

Hansi Flick ha començat bé la temporada amb el Barça. Debut amb victòria a Mestalla en un partit on Robert Lewandowski hi ha posat els gols. I això que havia marcat primer l'equip local, en una acció al minut 44', quan Hugo Duro ha rematat de cap al fons de la xarxa. Inicialment, l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc, però el VAR l'ha rectificat i l'ha donat per vàlid.

Encara abans del descans Robert Lewandowski ha estat molt atent i ha pescat, dins l'àrea petita, una centrada-xut de Lamine Yamal, en una jugada que havia començat Balde.

Ja a la segona meitat, una caiguda de Raphinha davant de Mosquera ha acabat amb penal. L'ha xutat Lewandowski i ha fet pujar l'1 a 2 al marcador. Amb un equip molt jove i carregat de jugadors del planter, el Barça ha ofert una bona imatge i, sobretot, la capacitat de reaccionar amb un resultat advers.

Patiment inicial del Barça

• Després d'uns minuts de domini inicial blaugrana, l'equip local fa un pas endavant i comença a generar perill, amb dues cavalcades d'Hugo Duro (12') i Almeida (17'). Una canonada de Raphinha (19') posa a prova la reacció de Mamardashvili, que evita el 0-1.

• Primera intervenció de mèrit de Ter Stegen al 21', que ha de reaccionar in extremis a un rebot de Cubarsí que es dirigia dins de la porteria blaugrana.

• Al límit del descans ha arribat el gol d'Hugo Duro. El futbolista valencianista remata de cap una centrada de Diego López al 45' que supera el porter Ter Stegen. L'àrbitre assistent havia aixecat la bandera assenyalant fora de joc, però des del VAR corregeixen la decisió i validen el gol dels locals.

• Acció fantàstica de Marc Bernal, que acaba amb una rematada de Marc Casado que evita sota pals un defensa valencianista al 48'. I d'una àrea a l'altra, amb un Cubarsí, també damunt la línia, que salva el Barça d'un gol d'Hugo Duro després d'una errada de Ter Stegen.

• I encara abans d'arribar al descans hi ha hagut temps per al gol de Lewandowski (1-1). El polonès remata una assistència de Lamine Yamal, instants abans que l'àrbitre xiuli el final de la primera part.

Remuntada a la represa

• La segona part ha començat amb un penal de Mosquera sobre Raphinha al 47'. El brasiler, molt murri, veu venir el defensa alacantí, que l'empeny dins de l'àrea. Lewandowski, impecable en el llançament des dels onze metres, envia la pilota a l'escaire esquerre de la porteria del València, i capgira el marcador (1-2).
  • Ferran Torres (58') ha tingut l'1-3 a les seves botes. En un 1 contra 1 amb Mamardashvili, el davanter de Foyós, dubtós davant d'una posició de fora de joc que no assenyala l'àrbitre, envia la pilota a les mans del porter valencianista.
  • Gerard Martín debuta en partit oficial amb el primer equip del Barça. El lateral esquerre entra a la gespa per substituir Alejandro Balde, que es retira per molèsties musculars al 62'.
  • En el segon dels 6 minuts d'afegit, Marc Casadó podria haver sentenciat el duel. Però el migcampista, davant de la porteria, ha fet un misto i no ha aprofitat la centrada precisa de Gerard Martín.
  • Al final el Barça no ha hagut de patir més del compte i Hansi Flick ha tancat la seva estrena a la Lliga amb un important triomf a Mestalla.