Ferran Reverter deixa el càrrec de director executiu del Barça

El club ha fet un comunicat amb la decisió, oficialment per motius personals. Però darrere de la dimissió hi ha divergències entre Laporta i Reverter sobre la gestió del club
Redacció Esport3 Actualitzat

Notícia de gran abast a l'organigrama executiu del Futbol Club Barcelona. El màxim responsable, Ferran Reverter, deixa el càrrec, al qual va accedir després de la victòria de Joan Laporta a les eleccions a la presidència. Reverter ha comunicat la decisió aquest dimarts al matí al president barcelonista. La renúncia serà efectiva a partir del moment en què el club incorpori un nou director general.

Aquesta és la versió oficial. Uns minuts abans del comunicat, però, La Vanguardia ha informat que la dimissió de Reverter es deu a discrepàncies al voltant de l'acord de patrocini amb la plataforma de streaming musical Spotify explicat per RAC1, un acord que encara no és oficial i que reportarà uns 280 milions d'euros en les pròximes tres temporades. L'acord inclouria el patrocini de les samarretes del primer equip masculí i femení, la samarreta d'entrenament i els "title rights" de l'estadi.

Els màxims responsables de Spotify es van fer una fotografia amb el directiu Juli Guiu (Marta Ramon, RAC1)

De fet, fa uns dies que els màxims responsables de Spotify són a Catalunya i es van fer una fotografia amb el directiu Juli Guiu després del partit contra l'Atlètic de Madrid. De moment, des del club, però, es desmenteix aquest acord amb la plataforma de streaming.

Fonts pròximes a Reverter han explicat a TV3 que l'acord amb Spotify és la gota que ha fet vessar el got, però que els desacords del fins ara CEO del club amb el president venen de lluny. Són diferències de criteri pel que fa a la gestió del club. Segons aquestes mateixes fonts, la de Reverter podria no ser l'única baixa al club en els pròxims dies.

Xavi Torres ha explicat dins el programa Tot es mou, que s'havien trencat relacions de mutu acord principalment per discrepàncies amb el model de club i que Ferran Reverter continuaria al club fins que li trobin un relleu:

 

 

Responsable del pla estratègic del club

Reverter va ser nomenat oficialment CEO del FC Barcelona l'1 de juliol del 2021, i durant aquests mesos ha liderat el projecte de transformació del club i el pla estratègic 2021-2026, en què ha assolit fites com la reestructuració del deute, l'aprovació per part dels socis i sòcies del club del finançament de l'Espai Barça, la reducció de la massa salarial i l'acord amb nous patrocinadors, entre d'altres.

"Ara fa gairebé un any vaig decidir deixar Alemanya i tornar a Barcelona per motius familiars, i poc després vaig acceptar el repte que em va oferir el president Joan Laporta de dirigir l'àrea executiva del club. Aquests mesos han estat apassionants i agraeixo al president la seva confiança i, sobretot, el seu entusiasme i capacitat de lideratge perquè el FC Barcelona compti en aquests moments amb un equip directiu de primer nivell capaç de tornar a posicionar el Barça com a líder mundial. Personalment, he posat un gran esforç i dedicació durant aquests mesos, però ara vull centrar-me en el propòsit pel qual vaig tornar a Barcelona, que és el de dedicar més temps a projectes personals i familiars."

 

El comunicat del club també recull l'agraïment de la junta directiva a la feina feta per Reverter durant aquests mesos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut