Fermín López celebrant el gol de l'empat del Barça (Reuters)

Fermín i Lamine Yamal diuen "present"

L'andalús s'ha estrenat com a golejador en partit oficial i el mataroní ha marejat la defensa local en la mitja hora final

La lesió de Frenkie de Jong ha estat un cop per a una plantilla no gaire extensa que ja s'ha hagut d'habituar en els últims partits a jugar sense Pedri. Però Xavi, a la prèvia, insistia que no estava preocupat perquè tenia prou recursos al mig del camp. I es recordava, entre d'altres, de Fermín López.

El migcampista andalús va tenir una estrena sonada a la pretemporada marcant-li un gol al Reial Madrid, però des d'aleshores havia tingut una presència testimonial amb el primer equip. Fins i tot havia baixat al filial per tenir minuts, però l'experiència no va sortir bé, perquè va ser expulsat. A Mallorca, Fermín ha sortit al minut 64 amb el seu amic Lamine Yamal per intentar aixecar un partit que aleshores estava perdut. I entre els dos han firmat el gol que ha suposat el 2-2.

La jugada l'ha iniciada el de Rocafonda, obrint per a Raphinha, la passada del brasiler l'ha deixat passar Lewandowski i Fermín, des del límit de l'àrea petita, s'ha estrenat en partit oficial.

Si Fermín ha estat l'estilet, Yamal ha fet anar de corcoll la defensa mallorquinista. Ha arribat a provocar un penal en la seva primera jugada que l'àrbitre ha cancel·lat després de consultar amb el VAR -hi havia contacte però era mínim- i posteriorment ha estat la principal amenaça de desequilibri per al Barça. Tot en poc més de mitja hora. No n'hi ha hagut prou per guanyar el partit, però sí per constatar que Lamine i Fermín són present més que futur.