Oyarzábal celebrant el segon gol de la Reial que feia embogir Anoeta
lliga de campions

Èxtasi a Anoeta amb una Reial que atropella al Benfica, pluja de bengales i aldarulls al carrer (3-1)

Merino, amb dos gols, i Oyarzabal signen una primera part per emmarcar que els deixa a un pas dels vuitens de final. Els lisboetes queden ja sense opcions

La derrota en el darrer sospir davant del Barça no ha afectat a la Reial Societat que ha sortit a per totes davant del Benfica. I tot el que no va voler entrar dissabte ha entrat quan només s'havien jugat sis minuts. Els bascos havien forçat dos serveis de cantonada consecutius, i en el segon ha arribat el gol. Després d'una sèrie de rebots, la pilota ha arribat a Mikel Merino que, amb el cap, obria el marcador a Anoeta. Primer gol del migcampista aquesta temporada.

La festa ha continuat en el minut 11 quan Oyarzabal ha marcat el 2 a 0. Pressió alta de la Real en un fora de banda que forçava l'errada en la passada del Benfica i la velocitat del davanter d'Eibar feia la resta superant Trubin en la seva sortida. I encara n'hi havia més, ja que, en el minut 15, ha arribat el tercer, obra novament de Merino. Un gol que, finalment, ha quedat anul·lat perquè el col·legiat del partit Gary Beswick ha considerat que Merino havia tocat la pilota amb les mans en el moment de marcar el gol. Tot i així, la Reial no ha baixat el pistó i ha continuat buscant la porteria lisboeta.

L'arribada del tercer era qüestió de temps i ha arribat en el minut 21 obra del jove Barrenetxea. Jugada que ha anat de banda a banda i que ha començat a peus de Kubo i ha acabat amb una assistència de Merino a Barrenetxea, que, després de deixar clavat el seu marcador envia una rosca a l'escaire. Tres gols en 21 minuts que deixaven sentenciat el duel. En el minut 27, penal d'Otamendi a Oyarzábal després d'un excel·lent moviment a l'interior de l'àrea del capità "txuri-urdin". La pena màxima l'ha xutat Brais Méndez, però la pilota s'ha estavellat al pal quan ja havia enganyat Anatoly Trubin. Amb el 3 a 0 ha acabat la primera part del recital de la Reial.

El Benfica ha sortit més espavilat a la segona part. Una badada de la defensa de la Reial l'ha aprofitat Rafa Silva per retallar diferències establint el 3 a 1, el primer gol dels lisboetes a la Champions d'aquesta temporada. A la segona meitat, els aldarulls de la graderia han restat protagonisme al partit. Els seguidors portuguesos --que abans del partit ja havien tingut enfrontaments amb els de la Reial amb el resultat de 7 ferits-- s'han dedicat a llençar bengales des de la seva graderia.

Després del gol, la Reial ha tornat a controlar el partit, i ha disposat d'algunes ocasions a càrrec de Baris Méndez i Barrenetxea. El triomf deixa els d'Imanol Alguacil classficats per als vuitens de final de la Lliga de Campions. L'Inter també està ja classificat després de guanyar 0 a 1 al camp del Salzburg.

Una de les bengales llançades del sector lusità

Aldarulls entre aficions i pluja de bengales

La prèvia del partit ha estat marcada pels enfrontaments entre aficions que ha tingut lloc als carrers del voltant del Reale Arena. Uns incidents amb llançament de cadires que s'han saldat amb la intervenció de l'Ertzaintza, tres detinguts i alguns ferits.

A post shared by MARCA (@marca)

I a dins del camp han continuat amb les provocacions lisboetes i la pluja de bengales que ha obligat a aturar el matx. Un altre episodi de violència entre aficions d'aquesta Champions calenta que dimarts ja va deixar un ultra del PSG apunyalat a Milà.

Durant els incidents del partit, l'equip basc ha carregat sense miraments contra l'actitud de l'afició del Benfica amb un missatge ben clar a les seves xarxes: "Vergonya l'afició del Benfica". Fins i tot han etiquetat la compte oficial del club portuguès.