Simulació de Leo Messi amb la samareta del Barça 23-24
Simulació de Leo Messi amb la samareta del Barça 23-24
barça

Existeix la remota possibilitat d'una cessió de Messi al Barça per Nadal?

L'única finestra podria obrir-se al mercat d'hivern, coincidint amb les vacances a l'MLS. Seria per poc temps però de gran impacte emocional

Redacció Esport3Actualitzat

L'aterratge dels Messi a l'Inter Miami, acompanyat de Sergio Busquets i Jordi Alba, pot no acabar amb el debat del seu possible retorn a can Barça. L'argentí va signar un contracte amb l'equip de la MLS fins al desembre del 2025, però aquesta darrera setmana ha anat augmentant el soroll d'un rumor sobre una remota possibilitat que Messi torni a vestir de blaugrana per Nadal. Remota però real.

L'Inter Miami està buscant la classificació per als play-offs de la MLS, però el conjunt rosa ocupa la penúltima posició a la taula de la Conferència Est. Ho tenen pelut. Els separen 5 punts amb la zona de dona accés a les eliminatòries pel títol però només en queden 9 en disputa.

Si no aconseguissin colar-se al play-off, la temporada de l'Inter Miami finalitzaria el proper 21 d'octubre i començarien unes llargues vacances. Fins a finals de febrer no tornarien a competir. És en aquesta aturada on s'obre una fina escletxa perquè Messi torni a Catalunya durant un breu període, bàsicament fins que torni l'MLS. Somiar és de franc, abans que les estretors econòmiques del club hi aboquin un gerro d'aigua freda. 

Cessions de gran impacte emocional

Hi ha els precedents de Thierry Henry, cedit dels New York Red Bulls a l'Arsenal per només 2 mesos el 2012, o David Beckham, prestat al Milan. Incorporacions amb poc pòsit esportiu però un gran impacte emocional i comercial. Els plans de l'Inter Miami, però, van més en la línia de "cedir" Messi per participar en el partit d'homenatge que té pendent al Camp Nou. Seria un comiat "made in America", potser insuficient per alguns culers.

Cal recordar que l'actual director esportiu blaugrana, Deco, manté una gran relació amb el vigent campió del món. Amb tot, diverses fonts asseguren que el Barça no ha fet cap moviment al respecte. A més, faltaria conèixer la part més important de l'equació: la predisposició de Messi de canviar unes vacances als seus 36 anys per afrontar una mudança efímera.

Anar al contingut