Matías Vargas, disputant una pilota amb Óliver Torres en el partit contra el Sevilla (EFE)

Estripada monumental d'un experico contra el futbol espanyol

Acusa la Lliga d'estar farcida de partits avorrits i de fomentar un joc que "apaga la intuïció" dels jugadors
Redacció Esport3 Actualitzat

Un aterratge il·lusionant en la temporada 19-20, la del descens en pandèmia, que es va anar convertint en mediocritat fins a marxar per la porta del darrere. Així es podria resumir el trajecte de Matías Vargas a l'Espanyol. Ara, amb la perspectiva que donen els anys, l'argentí ha donat la seva opinió del nivell de la Lliga i, en general, sobre el futbol de l'Estat. Des de la Xina, on milita Shanghai Port, el Monito no ha deixat canya dreta en una conversa al Twitch de "Botines sensibles".

Primera crítica: el campionat està ple de partits avorrits perquè "apaguen" la creativitat dels jugadors:

"Al futbol espanyol l'únic que volen del jugador és que no tingui errors. Volen jugar sense errors. La veritat, és un futbol tan estructurat, tan passiu, tan conservador, que els partits solen ser avorrits, acaben amb pocs gols. Tot això es basa en què no volen l'empremta, la intuïció del jugador. Te l'apaguen. I és una cosa que també em recrimino a mi mateix."

També reben els entrenadors. Segons Vargas, els tècnics tenen massa afany de protagonisme:

"El tècnic vol ser molt protagonista, vol idear una manera de jugar que, en alguns casos, no vaig veure que la treballessin bé. Potser vaig aprendre massa de Heinze (que el va entrenar a Vélez Sarsfield), però no veig que tinguin una manera molt bona de plasmar la idea que tenen en un entrenament, en un partit."

Matías Vargas, disputant una pilota amb Óliver Torres en el partit contra el Sevilla (EFE)

Abans de marxar de Cornellà-el Prat, Vargas va estar a les ordres de David Gallego, Pablo Machín, Abelardo, Rufete i el comandant de l'ascens, Vicente Moreno. Les seves paraules s'interpreten com un dard a tots ells. No obstant, l'extrem reconeix que encara li dol el descens i celebra que la seva selecció es proclamés campiona del món "amb un futbol diferent".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut