Pol Retamal, a la final dels 200 metres del Campionat d'Espanya (Instagram)

Estripada irònica de l'atleta Pol Retamal contra la Federació Espanyola per la seva exclusió dels Jocs

El velocista ja havia criticat els criteris de classificació tan estrictes, que a finals de maig el van deixar fora dels Europeus
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Pol Retamal, vigent campió d'Espanya dels 200 metres, no anirà als Jocs Olímpics. Les estrictes normes de classificació de la Federació Espanyola d'Atletisme que ja el van deixar fora de la llista dels Europeus de Roma, l'exclouen ara de París. Poc després que aquest dimecres l'ens federatiu anunciés els atletes que seran a la cita olímpica, a banda dels coneguts de la marató i dels 20 km marxa, el de Sant Martí Sarroca ha publicat una piulada irònica "agraint l'oportunitat de seguir entrenant sense la molèstia d'una competició internacional", en referència als Jocs.  

 

Recollida de signatures en oposició als criteris

Fa un mes, Pol Retamal, dues vegades campió d'Espanya, va engegar una campanya per recollir firmes en contra d'aquesta normativa tan exigent per part de la Federació Espanyola.

L'absència de Retamal a la cita de Roma retallava considerablement les opcions de l'atleta vilafranquí de participar en els Jocs de París, perquè els Campionats d'Europa atorguen molts punts per al rànquing mundial, una via alternativa per obtenir el bitllet olímpic. Retamal confiava, però, en les diverses proves que ha corregut al juny per poder sumar els punts necessaris. Malgrat les seves victòries en el campionat estatal, finalment no serà a París. 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut