Fermín celebrant un dels gols del partit
Fermín celebrant un dels gols del partit (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Espanya trenca la maledicció i guanya l'or olímpic amb un Fermín en mode MVP (3-5)

La selecció de Santi Denia s'ha imposat a França en una final boja i la delegació espanyola suma un or olímpic per equips després de 28 anys

Eren els Jocs d'Atlanta del 1996 i l'equip, el masculí de waterpolo amb Manel Estiarte com a gran estrella. Va ser l'última vegada que la delegació espanyola va sumar un or olímpic en una disciplina per equips. Aquesta tarda, la selecció espanyola masculina de futbol volia trencar aquesta maledicció. L'escenari, el Parc dels Prínceps. El rival, França. Una final de luxe que prometia grans emocions, i no han trigat a arribar.

Al minut 11, Enzo Millot ha fet el primer gol per als francesos aprofitant una errada del porter vigatà Arnau Tenas. Però Fermín ha esdevingut el gran protagonista després de dinamitar el partit en només set minuts. Al 18', el blaugrana ha finalitzat una bona jugada col·lectiva i al 25' ha fet l'1-2 després d'un mal refús de Restes. La selecció espanyola encarrilava la victòria amb un golàs de falta directa d'Àlex Baena abans de la mitja hora de joc.

Els de Santi Denia tenien l'or olímpic a tocar, però la final encara no estava sentenciada. Els francesos s'han aferrat a l'èpica i han igualat el marcador al tram final del partit. Maghnes Akliouche ha fet el 2-3 al 79' i el capità Mateta ha aprofitat un penal comès per Miranda per fer el tercer al 93'. Turrientes ha pogut evitar la pròrroga, però el travesser ha desviat l'última ocasió del temps reglamentari.

A la pròrroga, Espanya ha estat més eficient que França i Camello ha donat un or que es resistia al futbol espanyol des de Barcelona 1992. Primer, amb un golàs de vaselina al minut 100 i, més tard, amb el gol de la sentència després d'una contra formidable al darrer minut.