Espanya necessita una pròrroga per eliminar Croàcia i plantar-se a quarts de final (3-5)

Sarabia, Azpilicueta, Ferran, Morata i Oyarzabal han estat els golejadors
Jordi Grau Actualitzat
TEMA:
Eurocopa2020

Quan Pedri ha jugat cap endavant Espanya ha generat perill. A Koke se li ha fet petita la porteria i ha fallat una ocasió claríssima. Quan Pedri ha jugat cap enrere ha passat el gol còmic del campionat. El que havia de ser un control fàcil per a Unai Simón ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa. Un a zero per Croàcia en el minut 20 de partit.

Unai Simón després de l'errada en el primer gol (Reuters)

El gol ha deixat tocats els de Luis Enrique i fins poc abans del descans no han empatat. Ha estat en una jugada en què ha necessitat fins a tres rematades. Livakovic ha salvat el xut de Gayà però no ha pogut fer res en el definitiu de Sarabia. Amb taules s'ha arribat al descans. En la represa Croàcia ha fet un pas endavant i això ha permès que Espanya trobés més espais. Al 57 una centrada de Ferran l'ha convertit Azpilicueta en l'un a dos.

Azpilicueta celebrant el segon gol d'Espanya (Reuters)

Unai Simón s'ha refet de l'errada del primer gol amb una gran intervenció a rematada de Guardiol que hauria significat l'empat a dos.
A un quart d'hora per al final Ferran ha estat més llest que tota la defensa de Croàcia i ha fet el tercer en una acció de murri i amb una bona definició.

Els croats no s'han rendit i malgrat que Modric ja estava molt cansat encara ha tingut temps de fer una jugada de fantasia que ha permès a Orsic fer el dos a tres a cinc minuts per al final. Amb la moral pels núvols Pasalic ha aprofitat una centrada sensacional per marcar el gol de l'empat quan ja es jugava el segon minut de l'afegit.

Croàcia ha empatat el partit en el temps afegit (EFE)

A la pròrroga Unai Simón ha mantingut els de Luis Enrique amb vida quan ha evitat amb una gran intervenció una oportunitat d'or de Kramaric. En el tram final de la primera meitat del temps extra Dani Olmo ha estat clau amb les seves centrades. Morata ha fet callar boques amb una gran rematada que ha significat el quart, i Oyarzabal ha fet el cinquè aprofitant que la defensa croata ja estava esgotada.

Suïssa serà la rival d'Espanya després de vèncer França contra pronòstic a la tanda de penals. Mbappé ha fallat el llançament decisiu de la tanda.