Anna Cruz juga una pilota sota la pressió de Simpson durant el partit de l'Eurobasket entre Espanya i la Gran Bretanya (EFE)

Espanya guanya la Gran Bretanya a l'Eurobasket sense gran lluïment (67-59)

L'equip de Lucas Mondelo suma la segona victòria en l'Eurobàsquet de Letònia i Sèrbia
Xevi Bardolet Actualitzat

Espanya ha suat per superar la Gran Bretanya, equip que ja li havia complicat les coses en un amistós. Ha estat un discret partit ofensiu, res a veure amb el festival del partit inaugural contra Ucraïna. L'equip de Lucas Mondelo només ha anotat un triple en els 20 primers minuts. Xargay, 31 punts ahir, no s'havia estrenat al descans. En canvi, la pivot N'Dour, feia mal després dels canvis defensius de les britàniques i també amb un excel·lent tir de quatre metres. Laura Nicholls l'acompanyava. Però al bàndol britànic, l'interior Temi Fagbenle, es mostrava igual d'encertada. I l'equip de Chema Buceta -entrenador de la selecció espanyola del 1985 fins als Jocs de Barcelona- se l'ha vist més còmode sobre el parquet letó.

Amb 31 a 34 al descans per a les britàniques, bona part del tercer període ha transcorregut amb els mateixos paràmetres. Fins que Espanya ha trobat uns instants d'acceleració i encert que li han servit per aconseguir un parcial de 8 a 0 i capgirar el marcador. Amb un triplàs marca de la casa de la montgatina Sílvia Domínguez al límit del període.

Les vigents campiones han arribat a tenir 11 punts de renda en el darrer quart i el partit semblava tancat. Aleshores ha aparegut l'escorta Johhanah Leedham -24 punts ahir en la victòria contra Letònia- i el matx s'ha tornat a igualar. Tant, fins al 57 a 57 a dos minuts pel final. L'experiència de les de Mondelo s'ha imposat en el cara o creu; un triple d'Oubiña i una altre enorme cistella de Domínguez han donat la segona victòria a Espanya que, si diumenge guanya les amfitriones, seran primera de grup i s'estalviaran la ronda prèvia als quarts de final.