Aina Florenza celebra un gol (RFEP)

Espanya guanya l'Argentina i ja és finalista del Mundial femení d'hoquei patins

Set catalanes ja són a la final dels World Roller Games que es disputen a Itàlia
Redacció Esport3 Actualitzat

La selecció estatal femenina d'hoquei patins, amb set jugadores catalanes, ha superat Argentina per 1 a 4 a les semifinals dels World Roller Games, el Mundial dels esports sobre rodes, que es disputen enguany a Novara, a Itàlia. D'aquesta manera, el combinat entrenat pel també català Sergi Macià accedeix a la cinquena final del Mundial seguida i aspira a guanyar la vuitena copa del món de la seva història.

El partit s'ha posat de seguida de cara per a la selecció espanyola, ja que quan només s'havien jugat 36 segons Aina Florenza ha marcat el 0 a 1 quan ha rematat un rebuig de la portera argentina, després que Anna Casarramona hagi embrutat una bola que Marta Piquero havia posat a l'àrea. Quan encara no s'havien jugat ni 10 minuts de la primera part, la mateixa Piquero ha marcat el 0 a 2 en una jugada personal, però només 3 minuts més tard, la jugadora del Fraga Adriana Soto ha acostat la selecció americana en el marcador i ha establert l'1 a 2.

Però l'Argentina no hi ha tingut res a fer. Sara Roces de falta directa i un altre cop Aina Florenza, ja a la segona part, han situat l'1 a 4 definitiu. Una immensa Anna Ferrer a la porteria no ha donat cap opció a les vigents campiones del món i la selecció estatal ja espera rival a la final. Serà o Portugal o l'amfitriona, Itàlia, que s'enfronten aquest divendres a la nit. 

Marc Grau, trigolejador davant Suïssa (RFEP)

La masculina, a les semifinals

També la selecció espanyola masculina ha superat ronda a Novara, en aquest cas els quarts de final. Ho ha fet sense gens de patiment: s'ha imposat a Suïssa per 7-0. Marc Grau ha anotat tres gols  i la resta han estat obra d'Ignacio Alabart, Sergi Aragonès, Iván Morales i Pau Bargalló. La selecció de Guillem Cabestany compta també amb una gran majoria de jugadors catalans: vuit en total.

A les semifinals, se les heurà amb una altra de les grans favorites, la selecció portuguesa, vigent subcampiona mundial, que als quarts de final s'ha desfet de França (4-2).  A l'altra semifinal tampoc hi ha sorpreses: la jugaran l'Argentina, vigent campiona mundial, i Itàlia.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut