Espanya sub-19 celebra el campionat del món guanyat el cap de setmana passat a Novara

Espanya es beneficia d'una errada arbitral monumental per proclamar-se campiona del món sub-19

Amb empat a 1 en el marcador i a menys de set minuts del final, els col·legiats no van concedir un gol legal de Portugal
Redacció Esport3 Actualitzat

Fins al 22 de setembre, la ciutat piemontesa de Novara acull els World Skate Games. Una de les primeres competicions a resoldre's ha estat el Mundial sub-19, però ho ha fet amb una gran dosi de polèmica. El resultat de la final (1-3), que va servir perquè Espanya recuperés el tron internacional, es va veure alterat per una errada arbitral monumental.

Amb empat a 1 al marcador i a menys de set minuts del final, un xut creuat del dorsal 4 dels lusitans va entrar per l'escaire de la porteria del combinat estatal. La pilota, però, va travessar la xarxa i els col·legiats no van concedir el gol legal. La reacció dels narradors exemplifica la sorpresa del públic i dels jugadors.

Els àrbitres van comprovar l'estat de la xarxa, van veure que no estava trencada (els experts atribueixen el fet a un excés d'elasticitat de la malla) i, malgrat les enceses protestes portugueses, no van rectificar. Tampoc no es van ajudar de les imatges de televisió, que no deixaven cap dubte, perquè en cap competició d'hoquei patins s'aplica ni l'instant replay, ni cap sistema VAR i el gol de Portugal no va pujar al marcador. En els minuts posteriors, la selecció espanyola va aprofitar l'estat de confusió en què va quedar l'enfrontament per decantar la final amb gols de Jacobo Copa, l'únic no català de l'equip, i del penedesenc Quim Gabarró.