Xargay, en un dels molts partits disputats amb la selecció espanyola (EFE)

Espanya debuta a l'Eurobasket amb una victòria sobre Ucraïna (77-95)

Les catalanes Marta Xargay i Laia Palau han estat les més detacades d'entre les de Lucas Mondelo
Víctor Lavagnini Actualitzat

Les vigents campiones han debutat amb victòria en el sempre complicat primer partit de la competició. La serenitat de la gironina Marta Xargay ha reconduït un mal inici de partit provocat per la defensa zonal d'Ucraïna i els nervis en el joc de l'equip de Lucas Mondelo. Alina Iagupova, imparable, autora de 38 punts, passava a ser l'únic argument ofensiu de les ucraïneses. Pocs arguments contra la selecció espanyola liderada per Xargay en el seu millor partit internacional, 31 punts, sis triples i 27 de valoració.

Espanya guanyava per cinc al descans i ha trencat el partit en el tercer quart. L'encert des de la línia, 11 triples, ha donat un avantatge de 21n punts que ha estat definitiu. L'últim quart ha estat un tràmit. 77-95. Laia Palau, 39 anys, ha jugat seu novè Eurobasket, 16 punts, 7 assistències i 8 rebots, per emmarcar.