Escàndol contra Kilian Jornet: una coneguda corredora esborra els seus èxits a la Wikipedia
Sabotatge digital a Kilian Jornet (EFE)
Curses de muntanya

Escàndol contra Kilian Jornet: la corredora Camille Herron saboteja la seva Wikipedia

La coneguda ultramaratoniana i el seu marit i entrenador haurien editat les dades de corredors com Kilian Jornet per afectar la seva reputació

Redacció Esport3Actualitzat

Episodi surrealista al món de les curses de muntanya. La llegenda del trail nord-americana Camille Herron ha estat enxampada modificant els perfils de Wikipedia de corredors com Kilian Jornet i Courtney Dauwalte per aigualir els seus èxits esportius, segons revela la revista Canadian Running Magazine

Herron, que té més de dotze rècords mundials d'ultradistància, actuava amb el seu marit i entrenador, Conor Holt. En els últims set anys, haurien fet més de 300 canvis a l'enciclopèdia en línia a través d'un compte fals anomenat "Rundbowie".

Canvis com esborrar frases sobre Kilian Jornet que el definien com "un dels millors corredors de trail de tots els temps". Per contra, s'afegia adjectius com "prestigiosa" i "llegendària" en el seu mateix perfil de Wikipedia.

Revisió de la pàgina de Wikipedia de Courtney Dauwalter en què s'elimina "coneguda com una de les millors corredores del món" (Canadian Running Magazine)

Comunicat del marit i entrenador

Després de destapar-se l'escàndol que afecta corredors com Kilian Jornet, Courtney Dauwalter, Des Linden i Yiannis Kouros, el seu entrenador i marit, Conor Holt, ha emès un comunicat en què n'assumeix tota la responsabilitat.

Holt argumenta que utilitzava aquest perfil per contrarestar el que feien "assetjadors digitals" que modificaven insistentment detalls de la vida i la trajectòria de Camille Herro

Camille Herron en una imatge d'arxiu (lululemon)

"Estava seguint el que altres atletes tenien a les seves pàgines utilitzant el nom d'usuari Rundbowie i copiant i enganxant informació. La Camille no va tenir res a veure amb això. Soc 100% responsable i em disculpo pels atletes afectats per això i pel mal que he fet."

Holt assegura que només intentava protegir la seva dona del "constant assetjament, intimidació i acusacions que ha patit durant la seva carrera com a atleta, cosa que ha afectat greument la seva salut mental".

El seu entrenador també li ha desactivat tots els perfils de les xarxes socials pels comentaris "vils" que ha rebut.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
Anar al contingut