Halep, suspesa 4 anys per dopatge (Europa press)

Escàndol al tenis: Halep, suspesa 4 anys per dopatge

L'exnúmero 1 del món portava un any de suspensió provisional per donar positiu a l'Open dels EUA de l'any passat
Redació Esport3 Actualitzat

Quatre anys de sanció que podrien ser tres si admet la seva culpabilitat. L'Agència Internacional d'Integritat del Tenis (ITIA) ha comunicat aquest dimarts el seu veredicte sobre el positiu de l'any passat de Simona Halep a l'Open dels Estats Units.

La tenista romanesa va donar positiu per rodaxustat, un medicament prohibit que es fa servir per tractar la anèmia. La jugadora va al·legar que havia pres un suplement legal que estava contaminat, però l'elevada concentració de la substància va fer determinar al tribunal que hi havia intencionalitat.

L'exnúmero 1 del món i guanyadora de dos Grand Slam (Roland Garros 2018 i Wimbledon 2019) s'ha mostrat molt decebuda amb la sanció. En un comunicat a través del seu Instagram ha anunciat que recorrerà la decisió.

"Segueixo entrenant-me i fent tot el que està a la meva mà per netejar el meu nom d'aquestes falses acusacions i tornar a les pistes. Tinc la intenció de recórrer aquesta decisió al Tribunal de l'Arbitratge Esportiu i d'interposar tots els recursos legals contra l'empresa de suplements en qüestió."

Professional des del 2006, la tenista de 31 anys reivindica la seva innocència:

"Crec en un esport net i en gairebé dues dècades com a professional m'he sotmès a 200 anàlisis de sang i orina".

 

La romanesa no podrà tornar a jugar fins a l'octubre del 2026, una llarga aturada que pot complicar molt el tram final de la seva carrera.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut