Szczesny parla a cau d'orella amb Lewandowski després d'un partit de Polònia
Szczesny parla a cau d'orella amb Lewandowski després d'un partit de Polònia (Europa Press)
barça

És l'escollit: les dues condicions de Szczesny per acceptar l'oferiment del Barça

El porter polonès de 34 anys es replanteja en aquestes hores la retirada anunciada a l'estiu

Redacció Esport3/Catalunya RàdioActualitzat

El Barça ha decidit fitxar un porter sense equip per suplir la llarga absència de Marc-André ter Stegen. Aquesta ha estat la conclusió de la cimera entre els responsables de la secretaria tècnica, Deco i Bojan Krkic, i l'entrenador Hansi Flick, que també ha comptat amb la presència del "coach" de porters del primer equip, José Ramón de la Fuente i l'assessora del president, Enric Masip.

El primer nom que s'ha sondejat és el de Wojciech Szczesny, segons ha explicat Catalunya Ràdio. El porter de 34 anys va anunciar el seu adeu del futbol aquest estiu després de rescindir el contracte que l'unia amb la Juventus, que acabava el juny del 2025. No volia ser suplent del menys experimentat Michele Di Gregorio, ni recalar en un equip sense opció de títols. L'interès del club blaugrana, que ha estat transmès per l'entitat als representants de l'internacional polonès, pot fer replantejar que Szczesny es replantegi la retirada.

El factor Lewandowski i dues condicions

Un altre moviment que pot acabar de convèncer el futbolista és la trucada que li ha fet el capità de la seva selecció i amic, Robert Lewandowski. Tots dos són de Varsòvia i les famílies tenen bona relació. Szczesny veuria l'operació de bon ulls, però encara s'ho ha de rumiar. L'atrau la proposta d'un gran d'Europa com el Barça que complementaria un currículum en què destaquen clubs com l'Arsenal, la Roma o la "vecchia signora". No posarà dificultats econòmiques; però, a canvi, estableix un parell de condicions: accepta només un sol any de contracte i fitxa per ser titular.

La seva família, amb qui resideix a la ciutat andalusa de Marbella, s'havia fet il·lusions de començar una nova vida. Un aspecte que explica que prefereixi un contracte curt. Si firma amb el Barça, serà consensuat amb l'entorn més pròxim.

Per si no s'acaba seduint l'ambiciós Szczesny, l'únic porter capaç de parar un penal a Leo Messi en un Mundial, el Barça manté obertes dues vies alternatives, segons Fabrizzio Romano: Keylor Navas i un altre misteriós candidat.

Anar al contingut