Enric Masip, en una imatge del FC Barcelona

Enric Masip tanca el seu compte d'X per les repiulades ultres però manté el càrrec al FC Barcelona

L'assessor del president blaugrana argumenta la decisió amb "la situació incòmoda" que ha causat a Joan Laporta
Redacció Esport3 Actualitzat

Enric Masip, assessor del president i membre de la comissió esportiva del FC Barcelona, tancarà el seu compte a la xarxa X. Ho ha anunciat en aquest mateix perfil després que la polèmica per les seves repiulades de missatges racistes, masclistes i homòfobes comencés a esquitxar la reputació de l'entitat blaugrana per ser contraris als valors pregonats pel club.

Masip argumenta la decisió amb "la situació incòmoda" que la seva activitat digital ha causat a Joan Laporta i "degut al meu càrrec en el FC Barcelona i al meu recorregut com a jugador en l'entitat que estimo". Un càrrec que tot fa pensar que mantindrà malgrat el que qualifica de "cert rebombori" i "enrenou".

Amb tot, el barceloní ha definit la seva activitat fent d'altaveu de missatges d'odi com un acte de "llibertat d'expressió" que "pot entrar en conflicte amb el rol que un té assignat en el món laboral". Aquest dimecres al migdia els missatges seguien inserits al seu "timeline", que existeix a l'antiga Twitter des del 2012 i que ha estat escenari de diverses discussions públiques, sobretot centrades en l'àmbit de l'esport, amb altres usuaris.

Les polèmiques repiulades

Des de fa uns dies, llegir el "timeline" de l'assessor del president del FC Barcelona, Joan Laporta, provoca estupefacció a més d'un culer per les nombroses repiulades que hi ha amb contingut racistamasclista i homòfob:

Hi ha tanta hiperactivitat que algunes opinions van pensar al principi que el compte oficial de Masip havia estat objecte d'un hackeig. Res més lluny de la realitat. L'excapità de d'handbol blaugrana, de 54 anys, una de les catorze samarretes retirades al Palau Blaugrana, va defensar a El Periódico que difon aquests missatges als seus milers de seguidors per "exposar situacions rellevants" i que no donava la seva opinió.

"Jo no estic en contra de la immigració. La legal. Tampoc estic en contra del col·lectiu LGTBI, encara que hi ha situacions que jo no comparteixo i que són una vergonya. Però no ho manifestaré a les xarxes socials", ha admès un Masip que també ha fet d'altaveu de l'exdiputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros:

La piulada d'Espinosa de los Monteros relacionant els feminicidis amb immigració

No és la primera vegada que la relació de Masip i les xarxes genera controvèrsia, però fins ara havia estat notícia per protagonitzar esporàdics enfrontaments digitals amb veus crítiques amb la directiva o amb el joc del primer equip de futbol. Fora de l'àmbit purament esportiu, en l'àmbit polític va estar un temps enfocat en la crítica contra la que era alcaldessa de Barcelona Ada Colau.

I els valors del FC Barcelona?

Les piulades són contràries als valors que defineixen la identitat del FC Barcelona, com nombrosos usuaris han recordat a Masip. Molts d'aquests valors quedaven recollits en el programa electoral de la candidatura encapçalada per Laporta, que sota l'eslògan "Estimem el Barça" va guanyar les eleccions presidencials del 2021: "Esforç, ambició, honestedat, humilitat, llibertat, igualtat i solidaritat, amb els drets i llibertats universals, a Catalunya i arreu del món i amb la integració i l'acollida dels nous catalans."

La Fundació Barça, per la seva banda, exposa a la seva web que té tres línies de treball i totes estan orientades a la inclusió social d'infants i joves "amb un focus especial en la igualtat de gènere i la diversitat en totes les seves formes".

El contrast amb la piulada d'Elena Fort

Els aficionats del Barça que s'han pronunciat a les xarxes prefereixen pensar que qui representa millor la identitat del club que està a punt de fer 125 anys és Elena Fort. La vicepresidenta institucional de l'entitat va donar suport a la darrera campanya del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, que amb el nom "Barça o Barzakh" ("Barcelona o mort"), vol conscienciar sobre el drama dels migrants africans quan inicien el seu camí amb pastera cap a Europa.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut