Futbol internacional

Enrenou al Chelsea: una cançó dels jugadors de l'Argentina encén França

La Federació Francesa de Futbol denuncia la selecció argentina per racisme i provoca un incendi al Chelsea

Redacció Esport3Actualitzat

A boca tancada no hi entren mosques, però últimament els jugadors de futbol s'estan ficant en embolics innecessaris en el moment de celebrar títols. Ho vam veure durant la celebració de la selecció espanyola després de guanyar l'Eurocopa i la reacció del govern de Gibraltar, i ara la Federació Francesa de Futbol (FFF) ha anunciat que presentarà una denúncia pels comentaris "de caràcter racial i discriminatori" que va proferir la selecció argentina després de la victòria contra Colòmbia a la final de la Copa Amèrica. En aquest vídeo, els jugadors argentins es qüestionaven els orígens dels jugadors de la selecció francesa, amb Mbappé com un dels principals focus de la cantarella.

Aquesta cançó ja la van cantar els argentins després de derrotar França a la final del Mundial del 2022 i aquest vídeo el va penjar Enzo Fernández, jugador del Chelsea, al seu perfil d'Instagram. Un dels primers jugadors francesos a respondre ha estat Wesley Fofana, company de l'argentí al club anglès, que ha fet una piulada amb la frase "el futbol el 2024: racisme desinhibit".

El blaugrana Jules Kounde també s'ha pronunciat al seu perfil d'X:


A partir d'aquí, Enzo Fernández s'ha disculpat en anglès, amb un comunicat a les xarxes socials.

Vull disculpar-me sincerament per un vídeo publicat al meu canal d'Instagram durant les celebracions de la selecció nacional. La cançó inclou llenguatge summament ofensiu i no hi ha cap excusa per a aquestes paraules. Estic en contra de la discriminació en totes les formes i em disculpo per deixar-me portar per l'eufòria de les nostres celebracions a la Copa Amèrica. Aquest vídeo, aquest moment i aquestes paraules no reflecteixen les meves creences ni el meu caràcter. Ho sento, de veritat.

"Davant la gravetat d'aquests comentaris impactants, contraris als valors de l'esport i dels drets humans, el president de l'FFF ha decidit impugnar directament el seu homòleg argentí i la FIFA i presentar una denúncia legal per declaracions ofensives de caràcter racial i discriminatori", ha manifestat la Federació Francesa de futbol a través d'un comunicat.

La ministra d'Esports de França, Amélie Oudéa-Castéra, també s'ha queixat a través de les xarxes socials: "Patètic. Comportament que resulta encara més inacceptable si es repeteix", en referència a la celebració argentina després del Mundial del 2022.

 

L'últim actor que hi ha dit la seva és el Chelsea, que acaba d'emetre un comunicat.

El Chelsea Football Club considera que totes les formes de comportament discriminatori són totalment inacceptables. Estem orgullosos de ser un club divers i inclusiu on persones de totes les cultures, comunitats i identitats se senten benvingudes. Reconeixem i agraïm la disculpa pública del nostre jugador i ho aprofitarem com una oportunitat per educar. El club ha iniciat un procediment sancionador intern. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut