Vinícius, amb gest de dolor en un moment del partit a Paraguai
Vinícius, amb gest de dolor en un moment del partit a Paraguai (EFE)
futbol

Endimoniades aturades de seleccions: crisi en tres dels combinats més potents

Les primeres dates FIFA de la temporada 24-25 disparen la inestabilitat en els vestidors de dues campiones del món i una finalista d'Europa

Guim Fortuny GimbertActualitzat

El frenètic calendari a l'elit del futbol difumina la frontera entre les temporades. Pel que fa a seleccions, una de les conseqüències és que els maldecaps de final de curs no tenen temps de remetre i s'encavalquen amb els desencisos de la primera aturada FIFA. Els compromisos internacionals d'aquest setembre han creat incendis en els vestidors de dues campiones del món i una finalista d'Europa. Tres potències en crisi, tres vestidors que no han cicatritzat les rebolcades estiuenques.

El Brasil, l'única pentacampiona del món, és un polvorí. La derrota contra el Paraguai (1-0) ha despertat tots els fantasmes al voltant del combinat de Dorival Júnior. El seleccionador va assegurar que els seus serien finalistes del pròxim Mundial 2026, però la "torcida" pateix per no classificar-s'hi. Després de vuit jornades, la "canarinha" ocupa la cinquena plaça, la penúltima que atorga plaça mundialista, molt lluny de la líder Argentina.

Però el gol de Diego Gómez no només va assenyalar Dorival. La impotent davantera brasilera, formada íntegrament per futbolistes del Madrid --Vinícius, Endrick i l'inconformista Rodrygo--, està fent créixer l'enyorança del lesionat Neymar. El retorn de l'exblaugrana s'espera per al novembre.

A França ha estat L'Équipe qui ha revelat els moments de tensió que es van viure després de la desfeta contra Itàlia. El punt àlgid va ser la bronca de Mike Maignan cap als pesos pesants, especialment exigent amb Kylian Mbappé i Antoine Griezmann. El porter del Milan s'ha cansat d'esperar un pas endavant dels dos grans referents gals. El primer va ser suplent en la posterior victòria davant el combinat belga i el segon va culpar del seu lent però progressiu eclipsi als continus canvis de sistema de Deschamps.

Precisament el golàs de Dembélé va asseure Bèlgica al divan. L'ona expansiva del 2-0 a la Lliga de les Nacions va desencadenar una crisi amb un focus principal anomenat Kevin De Bruyne. Després del matx, el crac del City, de 33 anys, balbucejava "ho deixo, ho deixo...", cansat de carregar-se a l'esquena una selecció abonada a la inestabilitat des de la marxa de Robert Martínez. El successor del balaguerí, un Domenico Tedesco mancat de mà esquerra, ja ha provocat la renúncia de Courtois i ha deixat de convocar Lukaku. Mals enemics per un seleccionador a la corda fluixa.

Hi ha aturades de seleccions que les carrega el dimoni. I en queden dues més abans de finals d'any, una a l'octubre i l'altra al novembre.

Anar al contingut