LLIGA DE CAMPIONS

Xavi no cau en el parany de Luis Enrique: "No cal competir entre nosaltres, tots som ADN Barça."

El tècnic culer no s'embranca en una discussió sobre els estils de cadascú i opta per elogiar l'asturià, a qui veu favorit en l'eliminatòria

Redacció Esport3Actualitzat

Un Xavi il·lusionat per la magnitud del repte ha comparegut a la sala de premsa del Parc dels Prínceps per explicar les seves sensacions abans del PSG-Barça dels quarts de la Champions. D'entrada, el tècnic de Terrassa ha estat preguntat pel dard que Luis Enrique li ha llançat des de la mateixa cadira. L'asturià ha assegurat, sense dubtar-ho, que ell representa "millor l'estil Barça que Xavi". La resposta de l'egarenc ha estat elegant, fugint de cap polèmica:

"Ho he escoltat, el conec bé i tinc molt bona relació amb ell. Tot el respecte del món per Luis Enrique. És un dels millors entrenadors del món; els seus equips són, potser, els més intensos del món. Ens costarà tenir la pilota a camp contrari."

Un dels arguments utilitzats per esquivar el parany que li havia preparat Luis Enrique com a benvinguda ha estat que tots els entrenadors forjats a Can Barça busquen el mateix:

"Els dos busquem el mateix i podem presumir que Luis Enrique sigui ADN Barça, que Guardiola sigui ADN Barça i que Arteta també... quatre entrenadors dels vuit que seguim a la Champions. No cal competir entre nosaltres, si algú té més possessió... jugarem a disputar-nos la pilota i aviam com ens contrarestem. Buscarem l'ADN del qual tant ens enorgullim."

Per a ell, l'influx positiu d'haver-se "criat" en la filosofia Barça ha marcat les carreres dels quatre entrenadors esmentats. A banda de compartir el fet de ser migcampistes

Xavi ha recordat la temporada que va estar a les ordres de Luis Enrique, en la temporada de l'últim triplet a can Barça. Qui va aixecar l'última Lliga de Campions blaugrana ha valorat el seu paper específic dins d'aquell vestidor encapçalat pel trident Messi-Suárez-Neymar:

"Recordo un inici complicat de curs que vam aconseguir encarrilar. El meu rol va ser ajudar-lo i crec que ho faig fer. És un grandíssim entrenador." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Sense pistes sobre l'alineació

No ha volgut donar cap pista sobre l'estat de Pedri i De Jong, que podrien rebre l'alta hores abans del partit de dimecres. Serà una eliminatòria d'alta volada, per la qual considera que només hi ha un favorit: "Són ells. Són un equip fet per guanyar la Champions, conec bé Qatar. A més, ens van fitxar a Dembélé a l'estiu".

Koundé s'atipa de preguntes sobre Mbappé

Minuts abans de la compareixença de Xavi, ha estat Jules Koundé qui ha verbalitzat que l'equip barcelonista està tranquil i confiat. Un dels jugadors més en forma dels blaugranes s'ha atipat de preguntes sobre el pla per aturar el seu compatriota Kylian Mbappé: "Tenen més perills que no només ell".

Sorpresa a l'expedició blaugrana a París

El Barça ja ha fet pública la convocatòria per a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el PSG. La gran novetat és la inclusió de Gavi, lesionat de gravetat del genoll a principis de temporada, que acompanyarà l'equip per fer grup.

A més a més, els de Xavi recuperen tres peces clau que sortien de lesióChristensen, Frenkie de JongPedri. L'holandès i el canari encara sense l'alta mèdica. L'únic integrant del primer equip que no viatjarà és Alejandro Balde, que es perdrà el que queda de temporada per la lesió al bíceps femoral que es va fer al gener.

Héctor Fort, Marc Guiu, Marc Casadó i Ander Astralaga, jugadors del filial, també formen part de l'expedició a París.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut