Copa Amèrica 2024

Colòmbia supera l'Uruguai (0-1) i jugarà la final contra l'Argentina

Un gol de Jefferson Lerma ha donat la victòria als cafeters en un partit amb més brega que joc

La selecció colombiana jugarà la final de la 48a Copa Amèrica contra l'Argentina després de vèncer l'Uruguai per 0 a 1 en la semifinal disputada a l'estadi Bank of America de Charlotte. La tricolor buscarà el seu segon títol de la competició, després del que va aconseguir el 2001.

Un gol de cap de Jefferson Lerma en el minut 39 ha certificat la classificació dels cafeters després d'un córner picat per James Rodríguez. Colòmbia ha jugat tota la segona part en inferioritat numèrica per l'expulsió de Daniel Muñoz, que ha clavat un cop de colze a Manuel Ugarte en l'afegit del primer temps.

Sense el blaugrana Ronald Araujolesionat al bíceps femoral, l'Uruguai ha posat setge a la porteria colombiana, però els ha sobrat empenta i els ha mancat encert. Luis Suárez, amb un xut al pal, ha disposat de l'ocasió més clara per als de Marcelo Bielsa.

El veterà davanter ha acabat el matx encès amb un altre ex del Barça, Yerry Mina. Han saltat espurnes després del xiulet final i s'ha format una picabaralla multitudinària entre futbolistes i membres dels equips tècnics de totes dues seleccions.

Colòmbia i l'Argentina disputaran diumenge la final a l'estadi Hard Rock de Miami.