Satoransky tirant a cistella
Satoransky tira a cistella en el partit d'aquest dimarts (@FCBbasket)

El Barça guanya l'Unicaja i passa a la final de l'ACB, on ja l'espera el R. Madrid

Els blaugranes han guanyat a Màlaga per 75 a 87 en el quart partit i deixen l'eliminatòria de semifinals amb tres victòries a una

Redacció Esport3Jordi RobirosaActualitzat

Quan acabat el segon matx de les semifinals -que l'Unicaja va guanyar clarament-  un veterà periodista li va preguntar a Saras en roda de premsa el perquè no havia jugat gens Nnaji -tenint en compte que Vesely havia estat força malament-, el lituà li va respondre: "Nnaji és un júnior"; com dient: no li podem demanar més. Però és obvi que aquesta pregunta va fer pensar Saras i a Màlaga Nnaji, així com Da Silva, ha tingut un paper important; ha fet jugar a tots els jugadors disponibles, inclós Paulí, i la jugada li ha sortit molt bé: dos partits, dues victòries en territori molt hostil.

El Barça ha entrat bé al partit, conscient que, en els tres anteriors, qui ha guanyat el primer quart s'ha endut la victòria. 13 a 23 al final dels primers 10 minuts, 37 a 45 al descans. Molts jugadors anotant, bona defensa i poques llacunes. Aquesta és la clau.

Els catalans han decidit el partit en un tercer quart fascinant i un parcial de 15 a 28. L'Unicaja ha intentat reaccionar, però no ha pogut amb el rodet blaugrana. A Jasikevicius l'han expulsat per dues tècniques, però tot i això el Barça ha arribat al màxim avantatge: 60 a 84. I ha estat llavors quan l'equip s'ha relaxat i els andalusos han retallat les diferències fins al definitiu 75 a 87: una victòria incontestable.

La final del play-off arrenca en 3 dies

Divendres primer partit de les finals. La gran oportunitat de salvar la temporada.

Enfront, el Madrid de Yabousele, "el langostino", com ahir li deia una part de l'afició del Joventut. No fos cas que la Comissió Antiviolència censurés aquesta crònica benintencionada.