Així queda el mercat d'hivern: el Nàpols, rival del Barça, frustra un últim fitxatge
Chimy Ávila al Betis; Bergvall lligat amb el Tottenham; i Nehuen Pérez fitxatge frustrat del Nàpols
Futbol

Així queda el mercat d'hivern: el Nàpols, rival del Barça, frustra un últim fitxatge

Girona, Barça i Espanyol no han protagonitzat cap moviment d'última hora

Redacció Esport3Actualitzat

Sense cap moviment al Barça, al Girona i a l'Espanyol, l'últim dia del mercat d'hivern ha convidat a mirar com els equips rivals es reforçaven de cara a la segona part de la temporada. En el cas del Barça, amb els ulls posats al Nàpols, que ha regnat en el mercat hivernal italià. Una primera meitat de la temporada nefasta, han dut el rival del Barça a vuitens de la Champions a reforçar la plantilla amb quatre jugadors.

Però amb un cinquè reforç frustrat. Semblava que l'equip italià ho tenia tot fet per incorporar l'argentí Nehuén Pérez procedent de l'Udinese, però finalment no serà un efectiu a tenir en compte per al Barça de Xavi. 

El Nàpols sí que compta amb les cares noves del lateral Pasquale Mazzocchi (procedent del Salernitana), Hamed Traoré (Bournemouth), Cyril Ngonge (Verona) i Leander Dendoncker (Aston Villa), però el club només podrà donar-ne d'alta a tres de cara a la Champions.

Unes últimes hores de mercat marcades també per la decisió de Lucas Bergvall de descartar el Barça i fitxar pel Tottenham

A la Lliga, l'Atlètic de Madrid ha pres molt protagonisme en aquest mercat d'hivern, amb tres incorporacions. També el Betis ha tancat tres operacions aquest últim dia, i els tres equips andalusos cuers de Primera s'han reforçat àmpliament per encarar la segona volta amb més garanties per salvar la categoria.

Fornals, el Betis no només diu adeu

El mercat d'hivern bètic està vivint sortides doloroses com les del Panda Iglesias, cedit al Leverkusen de Xabi Alonso, o les tornades als seus respectius països del mexicà Andrés Guardado i del brasiler Luiz Henrique. Els de Pellegrini estaven a la recerca d'un nou jugador per compensar tants comiats i aquest dijous s'ha oficialitzat la compra de l'internacional Pablo Fornals, fins ara al West Ham. El cost de l'operació rondarà els sis milions fixos més quatre en variables

En l'última hora de mercat s'ha confirmat l'arribada al Benito Villamarín del davanter de l'Osasuna Chimy Ávila. Els navarresos rebrien quatre milions d'euros. També han tancat Bakambu.

 

Bryan Zaragoza a Múnic, la venda més cara de la història del Granada

A LaLiga li ha durat poc un dels davanters revelació de la temporada 23-24. El davanter del Granada Bryan Zaragoza, gràcies a actuacions com els dos gols al Barça, que li van obrir la porta del combinat estatal, deixa la ciutat de l'Alhambra per fitxar pel Bayern de Múnic.

L'operació s'ha tancat per quinze milions d'euros, que la converteixen en la venda més gran de la història del conjunt andalús. Per si no n'hi hagués prou, Zaragoza havia d'aterrar a l'Allianz a l'estiu però en les últimes hores tot s'ha precipitat per la lesió del francès Coman i el Bayern ha abonat quatre milions i mig addicionals per tenir-lo a les ordres de Thomas Tuchel des d'ara mateix.

Per omplir el buit, els granadins han aconseguit la cessió de l'uruguaià del Manchester United Facundo Pellistri.

Enes Ünal canvia Bordalás per Iraola

El turc del Getafe, Enes Ünal, un dels golejadors més en forma del campionat espanyol, ja ha passat revisió mèdica amb el Bournemouth de la Premier League. Els anglesos desembutxacaran setze milions d'euros i l'internacional otomà canviarà l'estil disciplinat de José Bordalás per la sofisticació del basc Andoni Iraola.

 

Jordi Mboula torna "a casa"

Jordi Mboula s'ha convertit en un nòmada del futbol. La falta d'estabilitat ha marcat la trajectòria de l'extrem format a la Masia les últimes temporades i Mboula s'ha acostumat a canviar d'aires pràcticament a cada finestra de fitxatges.

Aquesta vegada, almenys, el jugador de Granollers torna a un lloc conegut i de bon record per a ell, el Racing de Santander de la Segona Divisió. Al Sardinero hi va jugar fins a l'estiu passat (35 partits i 6 gols la temporada 22-23), abans de ser fitxat per l'Hellas Verona italià, equip amb qui ha rescindit contracte per signar amb els càntabres després d'uns mesos de rendiment decreixent.

Quietud als equips catalans

Barça i Girona no han protagonitzat cap moviment d'última hora al mercat d'hivern. L'equip blaugrana va inscriure Vitor Roque i Fermín. No obstant, indirectament el Barça s'ha vist beneficiat pel traspàs d'Akieme, de l'Almeria, al Reims de la Ligue1. Quan el club andalús el va adquirir procedent de l'entitat blaugrana, on jugava al filial, que es va assegurar un 10% d'una futura venda.

A falta que transcendeixin les xifres oficials, s'espera que el Barça rebi entre 250.000 i 650.000 euros. No hi ha pessic petit en temps de vaques primes.

El Girona finalment no ha pogut reforçar les posicions de central i pivot.

Malgrat el conegut interès de l'Espanyol pel lateral de l'Eldenc Marc Mateu, el club perico ha donat per tancat el mercat a quarts de vuit de la tarda. 
 

Continua el degoteig de futbolistes que tornen d'Aràbia

El dia també deixa el cas de l'andalús Juanmi, un altre futbolista que fuig de l'Aràbia Saudita, que passa a posar els diners a segon pla.

Anar al contingut