Bernardo Silva celebra amb Cancelo el primer gol
Bernardo Silva celebra amb Cancelo el primer gol (Reuters)
Eurocopa 2024

Portugal goleja Turquia (3-0) i ja està classificada per a vuitens

Els de Robert Martínez s'han classificat com a primers de grup

Portugal s'ha classificat per als vuitens després de guanyar per 0 a 3 com a primera de grup:

• Arda Güler, de dinou anys, la sensació de Turquia, s'ha quedat a la banqueta. D'entrada no hi ha hagut duel generacional amb Cristiano Ronaldo (39).
  • Cristiano continua sent l'estrella de Portugal i ha rematat tot el que ha pogut. Al minut 1 ja ha posat a prova el porter de Turquia, Bayindir.
  • Turquia no ha mostrat cap complex davant Portugal i Aktürkoglu ha avisat en dues ocasions en els primers sis minuts.
  • Portugal, a poc a poc, ha passat a controlar el partit, ha donat millors sensacions que en la primera jornada i al minut 21 una jugada de Leao i Nuno Mendes ha acabat amb el gol de Bernardo Silva, que ha rematat a plaer per fer el 0 a 1 i el seu dotzè gol amb Portugal.
  • Al minut 28, la falta d'entesa entre Akaydin --ha cedit enrere al seu porter, Bayindir-- ha acabat amb el gol en pròpia porteria del jugador turc en la que serà una de les errades més clamoroses de la competició.
  • Portugal ha dominat amb claredat i ha marxat al descans dominant per 0 a 2.
  • Els lusitans no han generat durant els primers minuts de la segona part, però han jugat amb molta comoditat.
  • Turquia ha de fer molt per treure alguna cosa positiva i Yazici ha provat el xut al 53, un xut fàcil per a Diogo Costa.
  • Al 55 una nova errada de la defensa ha deixat Cristiano Ronaldo totalment sol i aquest, estranyament, ha regalat la pilota a Bruno Mendes, que ha fet el 0 a 3.
  • Al 69, Arda Güler ha substituït Akgün enmig d'una gran ovació. La "Gulermania" és un fet.
  • Problemes per a Turquia. Al 74, Akaydin, l'autor del gol en pròpia porteria, s'ha retirat lesionat i l'ha substituït Demiral.
  • Portugal ha tingut opcions de fer el quart en un partit en què Cristiano Ronaldo ha estat especialment generós.
  • Cristiano ha acabat indignat després que quatre espontanis, en diferents moments, han saltat a la gespa per intentar fer-se una foto amb ell. La seguretat del Westfalen de Dortmund és pèssima.