L'equip d'Antonio Carlos Ortega celebrant la 12a Champions de la secció (EFE)
L'equip d'Antonio Carlos Ortega celebrant la 12a Champions de la secció (EFE)
handbol

La 13a farà pujada: el Barça cau al "grup de la mort" de la Champions League d'handbol 2024-25

L'equip d'Antonio Carlos Ortega ja coneix els seus rivals al grup B, que ha fet coincidir tres dels quatre participants de l'última Final Four

Redacció Esport3Actualitzat

El camí cap a la 13a Champions d'handbol blaugrana farà pujada. El Barça, vigent campió, ha estat enquadrat al "grup de la mort" de la màxima competició continental de l'EHF. Entre els rivals al grup B de l'equip d'Antonio Carlos Ortega hi ha el finalista de l'última edició, l'Aalborg, i un dels semifinalistes, el Magdeburg, fet i fet guanyador del títol el 2023. Per si no n'hi hagués prou, també hi ha el Kielce de Talant Dujshebaev, el Nantes o el Pick Szeged, el segon equip més potent d'Hongria. El Kolstad i el Zagreb de Croàcia tanquen un temible llistat d'equips. 

Aquest és l'anàlisi de tots els rivals del Barça que ha elaborat Mireia Vicente:

AALBORG (Dinamarca)

Campió de la lliga danesa i finalista la temporada passada. Ha estat capaç de classificar-se en dues de les últimes tres Final Four. Club refundat l'any 2000. L'equip està  format bàsicament per jugadors nòrdics i amb l'objectiu clar de lluitar el títol de Campió d'Europa que encara li falta.

SC MAGDEBURG (Alemanya)

Campió de lliga i de la copa a Alemanya. Campió d'Europa al 2023, l'any que debutava en la Final Four. Campió de la Superglobe 2021, 2022 i 2023. Campió de la Lliga Europea el 2021. Un palmarès recent espectacular que demostra el seu gran estat de forma durant les últimes temporades. Un rival duríssim, marcat per la personalitat del seu entrenador Bennet Wiegert  i amb el porter internacional espanyol Sergey Hernández, a les seves files.

INDUSTRIA KIELCE (Polònia)

La tanda de penals en quarts de final contra el Magdeburg, els va deixar fora de l'última Final Four. Campió d'Europa al 2016. Amb Talant Dujshebaev a la banqueta des del 2014, és un etern aspirant a repetir títol. Caràcter guanyador de l'entrenador, i dels seus fills Dani i Àlex a la pista. Aquest estiu s'ha reforçat amb un altre "hispano": Jorge Maqueda.

PICK SZEGED (Hongria)

Subcampió de lliga, és el potent rival domèstic del Veszprém. Onzena participació consecutiva a la Lliga de Campions. No ha passat mai de l'eliminatòria dels quarts de final. Campió de l'European Cup l'any 2014.

HBC NANTES (França)

Campió de copa i subcampió de lliga. Fins a l'última jornada va tenir opcions de lluitar el títol domèstic al PSG. L'equip on juguen els exblaugranes Valero Rivera Folch i Nacho Biosca. Torna a la Lliga de Campions després d'una temporada disputant la Lliga Europea.

HC ZAGREB (Croàcia)

Campió de lliga croata. Repeteix participació a la Lliga de Campions, on va millorant expectatives any rere any. La temporada passada va acabar la fase regular en cinquena posició del grup A; i va ser capaç de sumar victòries contra PSG o empatar contra Aalborg i Kielce. Va caure eliminat als vuitens de final davant el Montpeller.

KOLSTAD HANDBALL (Noruega)

El campió de lliga noruega és, a priori, el rival més feble. Penúltim de grup, la temporada passada, amb només 5 victòries; no es va classificar per als vuitens de final.

També és alt el nivell al grup A de la Champions 24-25. Amb noms que provoquen respecte com el PSG francès, el Veszprém hongarès, que estrena projecte amb l'extècnic culer Xavi Pascual al capdavant, o el Wisla Plock de Polònia. 

Un format d'èxit

El format de l'EHF Champions League 2024-25 es manté com els últims anys. Els bombos oferiran dos grups de 8 equips que s'enfrontaran tots contra tots a casa i a domicili.

Els dos millors equips de cada grup accedeixen directament als quarts de final, mentre que els classificats en tercer, quart, cinquè i sisè lloc jugaran una ronda de play-off prèvia per acabar de completar el quadre. Un any més, els quarts seran la ronda prèvia a la Final Four de Colònia, que aquest 2023 ha tornat a coronar el Barça, rei de la competició amb 12 títols.  

Millor alineació de l'edició 23-24

El sorteig també ha servit per anunciar l'equip ideal de la Champions 23-24, amb dos representants del Barça campió. El porter Emil Nielsen i el capità Dika Mem. 

Anar al contingut