Javier Vives celebra la victòria en l'arribada (Garmin Epic Trail)
CURSES DE MUNTANYA

Javier Vives i Bel Calero s'imposen en una vibrant 10a Garmin Epic Trail

3Cat ha ofert des de la Vall de Boí la retransmissió de la prova que ha obert el calendari de les curses de muntanya

Javier Vives ha guanyat la prova dels 24 km de l'Epic Trail Vall de Boí, una de les grans curses de muntanya del nostre país i que ja arriba a la desena edició. En categoria femenina, Bel Calero s'ha imposat amb contundència.

El primer ha estat el corredor de Vilafranca del Cid Javier Vives, a la comarca dels Ports, a terres de Castelló. Segon lloc per a Raúl Ortiz i tercer per a Jordi Alís.

En noies, Bel Calero ha dominat tota la cursa: és una corredora mallorquina que fa set anys es va trencar el peroné i fa cinc anys va tenir un fill, en Pau. Va estar 18 mesos aturada i va tornar a la competició. Paula Mata ha fet segona i Rosa Maria Nieto, tercera.

Ha estat un recorregut amb 1.900 metres de desnivell positiu que s'ha començat a córrer uns minuts abans de les 9.00 en categoria femenina i a les 9.05 en la masculina. Amb un recorregut tècnic i espectacular que és molt exigent i en què, tot i no ser una distància gaire llarga, cal tenir en compte el fort desnivell que cal superar fins al km 12 de la prova.

Es tracta d'un traçat circular per la zona perifèrica del parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les muntanyes que circumden la Vall de Boí. Amb sortida i arribada a la població de Barruera.

Tot plegat, en el marc d'una autèntica festa de les curses de muntanya a la Vall de Boí, on hi ha diferents propostes, que van des de la marxa nòrdica al ioga a l'aire lliure, passant per les curses infantils, la música i el cinema de muntanya.