Els jugadors neerlandesos celebrant la classificació (Reuters)

Els Països Baixos superen una estèril Romania i arriben als quarts 16 anys més tard (0-3)

La selecció neerlandesa torna a estar entre les vuit millors seleccions europees, una fita que no aconseguia des del 2008
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Eurocopa 2024

La selecció entrenada per Ronald Koeman ha fet bo el seu paper de favorita davant Romania i estarà als quarts de final de l'Eurocopa. Els neerlandesos arriben a aquesta ronda després de 16 anys sense fer-ho. L'última vegada va ser a l'edició que es va celebrar el 2008, a Àustria i Suïssa, quan van perdre contra Rússia.

La superioritat dels neerlandesos ha estat molt clara durant els 90 minuts, tot i que Romania ha tingut algunes oportunitats que no han sabut aprofitar. L'entrada de Malen ha estat clau perquè els Països Baixos sentenciés el marcador i segellés el pas als quarts.

• Els Països Baixos han començat dominant tots els aspectes del joc, amb una Romania que ha tingut alguna aproximació a l'àrea rival, però sense generar gaire perill.
  • El gol dels neerlandesos ha acabat arribant al minut 20, amb una gran jugada personal de Cody Gakpo. El jugador del Liverpool ha definit amb un xut potent amb la cama dreta que no ha pogut aturar el porter romanès.

• La segona part s'ha convertit en un atac i gol dels Països Baixos davant d'una Romania que es defensava com podia. Les esperances dels romanesos s'han esvaït per un moment, el que ha trigat el VAR a confirmar que el segon gol de Gakpo era fora de joc, al 64'.
  • La superioritat dels de Koeman ha estat molt clara, però el segon gol no acabava d'arribar. Ho han provat per activa i per passiva, amb una rematada de cap al pal de Van Dijk i una falta molt ajustada de Memphis.
  • Ha hagut d'arribar Malen per tranquil·litzar els neerlandesos amb un gol al 84', quan Romania ja havia espantat amb alguna arribada perillosa. El mateix Malen ha fet el definitiu 0-3 amb un golàs al temps afegit.