Xavi: "Ter Stegen no hi serà; tinc confiança absoluta en Iñaki Peña"
Ter Stegen, amb lumbàlgia (Europa Press)
Barça

Xavi: "Ter Stegen no hi serà; tinc confiança absoluta en Iñaki Peña"

El Barça buscarà a Vallecas tres punts vitals per seguir en la lluita de la Lliga i aixecar-se després de la lesió de Gavi

Laura Brugués SalóActualitzat

Després de l'aturada de seleccions, el Barça torna a emprendre la Lliga en un horari poc habitual (dissabte, 14.00 h) contra el Rayo Vallecano. Un camp, Vallecas, que Xavi té força entravessat. No ha aconseguit guanyar mai els madrilenys des que és entrenador del Barça. En tres partits, ha sumat només un punt de nou de possibles.

A aquest fet s'hi suma la baixa del porter titular, Marc-André ter Stegen, per unes molèsties a l'esquena. Xavi l'ha descartat en la roda de premsa d'aquest divendres:

"Ter Stegen no hi serà demà. Jugarà Iñaki Peña. Tinc absoluta confiança en ell."

Gavi i el calendari atapeït

És el primer partit del que queda de temporada sense Gavi, després de la lesió de llarga durada del jove blaugrana jugant amb la selecció espanyola. Xavi va exculpar el seleccionador espanyol, Luis de la Fuente, de la lesió del migcampista andalús:

"Tinc molt bona relació amb De la Fuente, que em va trucar. No veig un problema de gestió de l'entrenador, sinó problemes de càrrega de partits. El calendari és molt exigent i és la principal raó de la lesió de Gavi, més enllà que és fortuïta. Et pot passar en un entrenament o un partit. Sobretot, el calendari: partits, minuts."

La solució per millorar el calendari és, segons Xavi, que els jugadors estiguin nou mesos amb el club, dos mesos amb la selecció i tinguin un mes de vacances. Una proposta que, segons el de Terrassa, està estudiant la FIFA.

Xavi no ha volgut avançar si hi ha novetats pel que fa a la possibilitat de cobrir la baixa del jugador aprofitant el mercat d'hivern:

"Substituir Gavi? No hi ha notícies. N'estem parlant amb Deco, però per ara no hi ha res a anunciar."

Xavi recupera Frenkie de Jong per visitar el Rayo i ha assegurat que està al cent per cent per jugar des de fa dies. En canvi, Sergi Roberto tornarà dimarts contra el Porto, a la Champions.

El gest de Lewandowski amb Lamine Yamal

La bronca de Lewandowski a Lamine Yamal contra l'Alabès, Xavi l'ha titllat de "normal". "A mi m'ha passat molt quan era jugador. Bronques amb Puyol, Valdés, Pedro, Messi... És futbol, passa a la feina. Tothom vol guanyar. Lewandowski és dels que més ajuda el company i està molt pendent que Lamine sigui bon futbolista", ha explicat el de Terrassa.

 

Anar al contingut