L'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, riu durant la roda de premsa (EFE)

Xavi Hernández, tranquil·litzador: "La meva renovació no serà un problema"

Encara sota els efectes vitaminants de la rua, ha enumerat tres objectius que encara té el seu equip campió de Lliga
Redacció Esport3 Actualitzat

La Reial Societat visita dissabte el Camp Nou en el partit en què, finalment, el Barça podrà celebrar el nou campionat de Lliga amb la seva afició. Els culers rebran el trofeu però, abans, el tècnic Xavi Hernández ha recordat tres objectius "menors" que encara resten al seu equip:

"Volem acabar la Lliga amb bones sensacions. Abans que ens entreguin el trofeu hi ha un partit i encara tenim objectius: equip menys golejat de la història, nombre de porteries a zero de Ter Stegen, pitxitxi de Lewandowski... Són objectiu menors, que ara passen a ser importants."

Preguntat per la nota que posa a la temporada, s'ha decantat per un "notable".

"Hem estat excel·lents a nivell defensiu i no tant a nivell ofensiu. De cara a l'any que ve, ja en parlarem però haurem de donar la talla que exigeix la Champions."

Quatres dies després de la rua, a Xavi se l'ha vist encara sota els efectes vitaminants de la celebració multitudinària de dilluns: "Encara no he recuperat del tot la veu".

"L'objectiu de la temporada està assolit, el nostre èxit és haver fet bé les coses i que la gent estigui contenta. Em va sorprendre la quantitat de gent que hi havia a la rua. Però és que des de l'últim havien passat moltes coses, amb el covid entremig. Aquest club és pura passió, la gent al carrer i els jugadors responent molt bé. Era moment de celebrar-ho. Hem generat il·lusió."

Fins i tot, ha ironitzat amb el gir de guió viscut a la secretaria tècnica, amb la marxa enrrera de Mateu Alemany després de l'anunci de l'adeu de Jordi Cruyff:

"S'ha adonat que el Barça és gran i que volia tornar. Res més, nosaltres encantats. és un treballador bestial, ha posat molt ordre i és molt necessari. Ja veurem què passa demà."

La renovació? Un missatge tranquil·litzador

Sobre les diferències econòmiques que podrien estar endarrerint la seva renovació fins 2026, ha enviat un missatge de tranquil·litat i fidelitat a l'entitat:

"La meva renovació no serà un problema, no és la prioritat. L'any que ve encara tinc contracte. Mai serè un problema per al Barça... he llegit que hi ha discrepàncies i res d'això."

Les paraules Joan Laporta en el sopar per festejar la Lliga van subratllar la bona sintonia entre el president i l'entrenador. El tècnic té clar que, al Barça, "el club més exigent del món", és on vol estar: "M'hi quedaria tota la vida".

Sense fer sang del Reial Madrid

El terrassenc no ha volgut fer sang de l'eliminació del Reial Madrid a la Champions, a mans del Manchester City del seu admirat Pep Guardiola. Naturalment, després d'aquesta setmana, Xavi no es canvia per ningú:

"No m'agrada la paraula bany, és despectiva. Igual que el fracàs o similars. El City va ser superior i just vencedor. Ja vaig dir que el City és el millor equip del món."

"No em canvio per ningú, ens ha costat molt arribar fins aquí. Pensem com estàvem fa un any. Si miro d'on venim i on anem, no em canvio per ningú. Ha estat una setmana màgica per a l'equip. El club ha fet un esforç extraordinari per ser on som."

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut