Xavi durant la roda de premsa d'aquest dilluns a Hamburg
Xavi durant la roda de premsa d'aquest dilluns a Hamburg
BARÇA

Xavi explica la "pel·lícula perfecta": "Volem un joc excels i guanyar per golejada, però no passarà sempre"

L'entrenador del Barça ha fet balanç dels seus dos anys a la banqueta i ha esmentat el seu partit preferit

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi Hernández ha comparegut en roda de premsa abans del partit contra el Xakhtar el dia que ha complert dos anys com a entrenador del primer equip del Barça. El de Terrassa espera que el desenllaç afortunat a Sant Sebastià serveixi de "punt d'inflexió". Ha recordat que als jugadors els va faltar intensitat, però, gràcies al "coratge" demostrat, al final de la jornada van reduir les distàncies amb els dos equips de Madrid.

Abans del partit d'Hamburg, que espera que certifiqui la classifició per als vuitens --"aquest any hem fet els deures a la Champions"-- i els apropi a l'objectiu de ser primers, celebra la recuperació total de peces importants:

"Pedri, Robert, Rafa, Jules... s'han notat les baixes aquestes setmanes, però s'han fet bons partits. Sent autocrítics hem de millorar, però també hem fet bons partits sense aquests bons jugadors. Però és evident que, quan tornen, es nota."

Fent balanç dels seus dos anys a la banqueta de la primera plantilla, Xavi considera que estan "a meitat de camí per tornar la grandesa al Barça". Vol recuperar l'excel·lència i tornar a fer por a Europa, però reconeix estar en el camí adequat. És conscient, però, que la "pel·lícula ideal" no es veurà cada dia: 

"Nosaltres volem un joc excels i guanyar per golejada. Però ja us avança que aquesta pel·lícula ideal no es veurà cada dia. Hem de ser més constants i millorar cada dia."

Dos anys i un partit referent

Ha citat la final de la Supercopa del passat gener com el seu partit preferit. Dos anys i 105 partits després, i amb una Supercopa i una Lliga a la butxaca, Xavi Hernández va renovar fa unes setmanes fins al 2025.

Anar al contingut