Xavi i Lamine Yamal durant un entrenament
Xavi i Lamine Yamal durant un entrenament (EFE)
Barça

Xavi alerta sobre Lamine Yamal: "L'hem de protegir. Té 16 anys!"

L'entrenador del Barça reclama "cautela" amb la nova joia del planter. I avisa abans de la visita del Sevilla: "Hem d'estar més concentrats en defensa per guanyar títols"

Redacció Esport3Actualitzat

Només 16 anys, i acabats de fer. Però la seva irrupció ha estat impactant. Lamine Yamal no ha necessitat gaires minuts al primer equip per ficar-se l'afició a la butxaca. Xavi Hernández, però, reclama prudència.

"Hi ha moments del partit en què es nota que té 16 anys. Ha de fer molts esforços. Al futbol, no només es juga quan tens la pilota al peu. L'hem de protegir, pel que fa a minuts, al moment de cada partit i depenent del rival."

"La gestió de Rijkaard amb Leo Messi és un bon exemple. Leo va tenir algunes lesions al començament de la seva carrera. Amb Lamine, hem de filar molt prim amb la càrrega física. Hem d'anar amb cautela, però sabent que ens pot ajudar durant la temporada."

Lamine Yamal jugant amb el Barça
Lamine Yamal jugant amb el Barça

Xavi, però, ha destacat que la nova joia del planter blaugrana té el cap ben moblat. L'expectació que ha generat entre els culers no li ha fet perdre el món de vista.

"És un noi feliç, un bon nano, i està gaudint. Ho porta molt bé, amb naturalitat."

Més concentració en defensa

L'empat a Mallorca va destapar algunes mancances al Barça. L'equip no és tan sòlid en defensa com la temporada passada. En set jornades, el Barça ja ha encaixat vuit gols. Xavi vol posar-hi remei.

"Hem d'estar més concentrats. A Mallorca, vam fallar en defensa. I no és cosa només del porter o de la defensa. És de tots. Hem d'estar més concentrats i mantenir el nivell defensiu per guanyar títols."

 

 

Elogis al Girona

Durant la roda de premsa prèvia al Barça-Sevilla, Xavi no ha escatimat elogis cap al Girona, líder de Primera. Ha aplaudit, també, el bon estat de forma d'Eric Garcia.

"És una sorpresa? No tant. Fa anys que ho estan fent bé, amb un projecte clar. Van baixar a Segona i no van dubtar. Tenen un model molt definit i un entrenador que hi encaixa. No és cap casualitat. Té molt de mèrit."

 

 

Fart del cas Negreira

Xavi tampoc ha pogut esquivar alguna pregunta arran de les novetats en el cas Negreira. Les ha encaixat amb bon humor, però amb poques ganes de donar cap titular a la premsa.

"Ja sabeu quina és la meva opinió. Mireu l'hemeroteca. Mai he tingut la sensació que els àrbitres ens hagin beneficiat."

 

En l'entrenament d'aquest dijous al matí, les dues baixes sabudes de Xavi: Pedri i Frenkie de Jong. La convocatòria, de fet, és la mateixa de l'últim desplaçament a Mallorca.

 

 

 

Anar al contingut