Xavi Hernández, durant l'entrenament d'aquest divendres (EFE)
Barça

Xavi: "Em queda menys que més al Barça"

El tècnic blaugrana no es mulla sobre la seva continuïtat i dona a entendre que la seva sortida no està lluny

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça torna a Montjuïc aquest dissabte al cap d'un mes llarg amb el dubte de saber com l'acollirà l'afició després d'haver perdut l'opció de guanyar els dos primers títols de la temporada. Contra el Vila-real, aquest dissabte (18.30), l'equip blaugrana es veu obligat a reaccionar: 

"És un partit per reaccionar després del partit de Bilbao que va ser una llàstima, que vam competir. Si juguem molts partits així anirem amunt".

Xavi ha comentat la situació d'Alejandro Balde, que ha de decidir si s'opera o si fa un tractament conservador després de lesionar-se a San Mamés: 

"Hem estat reunits amb ell la família i els doctors. La decisió serà serva i nosaltres estem amb ell. És un moment difícil per a ell per decidir però decidirà el millor".

El tècnic de Terrassa ha relativitzat la situació de Robert Lewandowski: 

"En els 3 últims partits ha fet 4 gols. Potser és la sensació. Seguirà aportant molt a l'equip. És un líder natural. Hem parlat molt amb ell avui per veure com es pot millorar. Tenim un vestidor molt unit, mai n'havia vist un de tant unit"

"Arribarà un dia que marxaré. Estigueu tranquils!"

La continuïtat de Xavi és un tema que s'ha abordat en sala de premsa. L'entrenador blaugrana no l'ha volgut condicionar al fet de guanyar algun títol, però ha donat a entendre que la seva sortida no està lluny:   

"Estem parlant de la meva continuïtat des del mes de juliol, quan vam perdre un amistós amb l'Arsenal. Estic molt tranquil. Visc una altra realitat de la que potser viviu vosaltres. Entenc que hi hagi soroll i que sonin noms de substituts. El que m'ocupa és que l'equip millori. El Barça és això però jo estic convençut que encara podem fer una gran temporada. Dit això, porto dos anys i mig. Jo crec que em queda menys que més. Veient els altres entrenadors: Guardiola va estar 4 anys guanyant, i Luis Enrique, tres. Doncs arribarà un dia que marxaré. Estigueu tranquils!"

Després d'aquesta revelació, Xavi ha assegurat que es troba amb forces per afrontar el càrrec:

"Estic bé. La situació del club és la que és. És una situació difícil, de dificultat històrica, econòmica, social, esportiva. I s'està fent una gran feina a tots els nivells. Al juny mirarem on som i decidirem. Però d'energia estic bé".

I ha aprofitat per fer una crítica a la manera com l'entorn blaugrana tracta les seves figures:

"No sé si s'és injust amb mi o no però passa molt. Sempre valorem les persones en aquest club quan han marxat. Ara es comença a valorar la feina de Valverde, o de Koeman, o de Sergio Busquets. És per reflexionar. Espero que em trobeu a faltar a mi també. És així. Estic en el millor club del món i sóc feliç. Però el problema que tenim és que valorem les coses després. No sé si és injust o no però és així. Espero que a mi em valoreu"

Amb tot, Xavi ha acabat subratllant que no sent la seva continuïtat amenaçada per part de la directiva, sinó al contrari: 

"El que em transmet la directiva és total confiança i que estan molt satisfets amb la feina".  

Positiu després de San Mamés

Malgrat la derrota, Xavi s'agafa a l'actuació a San Mamés:

"Bilbao ens mostra el camí. després surt creu perquè l'Athletic competeix molt bé i s'acaba enduent el partit, però l'ànima que vam mostrar és la bona"

El pronòstic de futur de Xavi continua sent positiu:

"No depèn  de nosaltres competir a la Lliga però sí el no fallar. Jo sóc sempre positiu i crec que tenim equip per competir a les dues competicions i a veure on arribem"

Ter Stegen ja s'entrena

Marc-André Ter Stegen ha protagonitzat la bona notícia de l'entrenament. El porter alemany ha tornat a trepitjar gespa i s'ha exercitat en solitari. Segons el tècnic barcelonista, la seva reaparició no es produirà encara contra el Vila-real, però ja és qüestió de dies:

"Ter Stegen està molt bé. Crec que ha fet una recuperació de manual i està positiu. No sé exactament quan estarà amb nosaltres, però serà ben aviat"

Xavi ha aprofitat per lloar un cop més la participació dels joves:

"Per edat no els tocaria assumir aquesta responsabilitat., però som on som i hi ha aquestes necessitats. Però els veig preparats. A Lamine el que s'ha de fer és elogiar-lo perquè és una meravella el que està fent. Tots aquests joves estan demostrant una gran personalitat i això és una gran notícia per al Barça (...) "Héctor Fort va estar excepcional, com Cubarsí i Lamine. I pot jugar a l'esquerra, a la dreta, de central. Està molt preparat, físicament fet i amb una gran personalitat. Crec que és un futbolista ja de present" ". 

Sobre el fet d'encaixar gols aviat, el preparador blaugrana explica que s'està treballant per corregir aquest problema:

"Crec que podem trobar la solució és un tema mental i també és culpa meva. Estem treballant perquè no torni a passar."

La tornada de Ter Stegen està propera, però el pròxim a reaparèixer serà Joao Cancelo:

"Cancelo estarà demà a la llista. Té molt caràcter i és una meravella tenir-lo. Està patint molt per no poder ajudar l'equip".

Xavi també espera que Pedri recuperi la plenitud física:  

"Parlem molt amb Pedri. La gestió dels minuts és fonamental. Està bé, cada vegada es troba millor i cada vegada serà més important"

El de Terrassa nega que l'equip estigui passant per un mal moment físic

"No estem cansats ni estem treballant malament la prepació fisica, que estem molt bé. Ara fem jugar un mig del camp sense un perfil de futbolista com Busquets o com Gavi"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut