El Reial Madrid remunta i goleja l'Espanyol al Bernabéu (4-1)

L'entrada de Vinicius capgira una nit on Joan García i Jofre havien encès l'esperança

Oriol VidalActualitzat

El minut a minut:

L'estampida de Vinicius ha posat fi a l'intent de revolta blanc-i-blava al Bernabeu. Els de Manolo González han acabat perdent per 4 a 1 tot i haver-se avançat a la represa, i tot després d'un recital d'intervencions de Joan García. Un autogol de Courtois provocat per Jofre ha fet créixer l'esperança periquita per trencar 28 anys sense guanyar al colisseu blanc, però ha estat un mirage. L'entrada de Vinicius, providencial amb una assistència a Rodrygo i un gran gol, ha propiciat el KO final dels blanc-i-blaus, avui de morat pel Dia de l'Alzheimer.

La trinxera de l'Espanyol només ha funcionat en el primer temps. Joan García ha frustrat un i altre cop els intents d'un Mbappé molt actiu i d'un Bellingham motivat. La primera mtija hora ha estat un atac-i-gol merengue, però l'Espanyol ha aguantat el diluvi sota el paraigua de Joan i un parell de xuts de Puado: un, als 37 minuts, des del mig del camp, que ha passat prop de l'escaire.

Els de Manolo González s'ho ha ncregut al segon temps, amb Veliz entrant per Cheddira. S'ha pogut avançar en dos xuts molt potents de Jofre Carreras i de Carlos Romero que han fregat els pals de la porteria merengue. I el tercer intent ha estat el bo: en el minut 55, Joan ha fet un espectacular passada en llarg a Jofre i la centrada tensa del gironí ha tocat Güller i ha enredat Courtois, que ha introduït la pilota a la porteria. Els de Manolo hi creien... Però dos minuts després, la desgràcia ha volat d'una porteria a una altra. Romero ha estat tou davant Bellingham, Joan no ha blocat bé la seva centrada i la pilota s'ha quedat rodant a centímetres de la la línia de gol. Carvajal l'ha empès a la xarxa. Ingrat per al porter de Sallent, que estava fent un partidàs.

Vinicius ha fet la resta: amb l'Espanyol estirat i després d'una gran ocasió de Jofre, ha cedit fatalment metres per córrer al Madrid. A falta d'un quart d'hora, el brasiler ha assistit Rodrygo en el segon gol blanc i en el 78 ha fet el 3 a 1. Un absurd penal de Carlos Romero a Endrick (l'ha agafat de forma continuada del còrner fins a l'àrea) ha acabat de dictar sentència. Mbappé, ara sí, no ha perdonat, i ha fet el seu quart gol en sis partits. El d'avui, l'Espanyol el voldrà esborrar ben ràpid.