El Reial Madrid remunta i goleja l'Espanyol al Bernabéu (4-1)

L'entrada de Viniíius capgira una nit en què Joan García i Jofre havien encès l'esperança
Oriol Vidal Actualitzat

El minut a minut:

L'estampida de Vinícius ha posat fi a l'intent de revolta blanc-i-blava al Bernabéu. Els de Manolo González han acabat perdent per 4 a 1 tot i haver-se avançat en la represa, i després d'un recital d'intervencions de Joan García. Un autogol de Courtois provocat per Jofre ha fet créixer l'esperança periquita per trencar 28 anys sense guanyar al coliseu blanc, però ha estat un miratge. L'entrada de Vinícius, providencial amb una assistència a Rodrygo i un gran gol, ha propiciat el KO final dels blanc-i-blaus, avui de morat pel Dia de l'Alzheimer.

La trinxera de l'Espanyol només ha funcionat en el primer temps. Joan García ha frustrat un cop i un altre els intents d'un Mbappé molt actiu i d'un Bellingham motivat. La primera mitja hora ha estat un atac-i-gol "merengue", però l'Espanyol ha aguantat el diluvi sota el paraigua de Joan i un parell de xuts de Puado: un, als 37 minuts, des del mig del camp, que ha passat prop de l'escaire.

Els de Manolo González s'ho han cregut al segon temps, amb Veliz entrant per Cheddira. S'ha pogut avançar en dos xuts molt potents de Jofre Carreras i de Carlos Romero que han fregat els pals de la porteria "merengue". I el tercer intent ha estat el bo: en el minut 55, Joan ha fet una espectacular passada en llarg a Jofre, i la centrada tensa del gironí ha tocat Güller i ha enredat Courtois, que ha introduït la pilota a la porteria. Els de Manolo hi creien... Però dos minuts després, la desgràcia ha volat d'una porteria a una altra. Romero ha estat tou davant Bellingham, Joan no ha blocat bé la seva centrada i la pilota s'ha quedat rodant a centímetres de la línia de gol. Carvajal l'ha empès a la xarxa. Ingrat per al porter de Sallent, que estava fent un partidàs.

Vinícius ha fet la resta: amb l'Espanyol estirat, i després d'una gran ocasió de Jofre, ha cedit fatalment metres per córrer al Madrid. A falta d'un quart d'hora, el brasiler ha assistit Rodrygo en el segon gol blanc i en el 78 ha fet el 3 a 1. Un absurd penal de Carlos Romero a Endrick (l'ha agafat de forma continuada del córner fins a l'àrea) ha acabat de dictar sentència. Mbappé, ara sí, no ha perdonat, i ha fet el seu quart gol en sis partits. El d'avui, l'Espanyol el voldrà esborrar ben ràpidament.