El Barça es proclama campió de la Lliga ACB per la via ràpida (82-93)

L'equip blaugrana controla el Reial Madrid a casa seva per aixecar el seu 20è títol de Lliga
Jordi Robirosa Actualitzat

Tots aquells que deien que l'esclat del tema Mirotic -que va destapar la Televisió de Catalunya, per cert- desestabilitzaria l'equip de cara a la final, s'equivocaven de mig a mig. Tots aquells que deien que això faria que els jugadors barcelonistes es descentressin, no coneixien ni a Mirotic, ni als seus companys. Qui signa aquestes línies sabia perfectament que tota la plantilla havia fet una conxorxa clara: després del fracàs de Kaunas calia acabar la temporada com Déu mana, és a dir: guanyant la lliga.

El que era difícil d'esperar era un sonor 3 a 0 final. I el que era difícil de pensar és que aquest tercer partit, al pavelló de la Comunitat, hagués estat el més fàcil de tots tres partits, amb una segona meitat impressionant.

La primera part ha estat molt igualada. El bon partit global del Barça el compensaven Llull i Causeur que, amb 19 punts entre tots dos, mantenien al Madrid en el partit, fins al punt que els blancs han arribat al descans tres punts amunt: 41 a 38.

Gran segona part del Barça

Però ja només començar la segona meitat s'ha vist que el Barça anava a tot drap cap a la victòria. Vesely ha encadenat sis punts seguits, però és que tot l'equip ha aconseguit 14 de 18 en tirs de dos i, atenció, 7 de 12 en triples; mentre que pel Madrid només Tavares i Yabusele feien mal i ni tan sols la gran diferència en els tirs lliures -hi havia un moment que era de 22 a 5- ha pogut aigualir la clara victòria blaugrana en un partit en què gran part de l'afició ha acabat marxant abans d'hora.

I ja per acabar, Nikola Mirotic, el més valuós de les finals, marxarà a final de temporada si algú, en les esferes del club, no ho evita. Senyors, aturem aquesta ignomínia.

L'emoció de Mirotic en rememorar la seva trajectòria al Barça

El montenegrí ha conversat amb Víctor Lavagnini al final del partit i ha analitzat l'èpica victòria del Barça davant del seu etern rival, alhora que s'ha emocionat revivint tot el que ha viscut en els 4 anys que porta al club blaugrana.