El vaixell Inneos Britannia de la Copa Amèrica de vela
El vaixell Inneos Britannia de la Copa Amèrica de vela
Copa Amèrica de Vela

L'hora de la veritat de la Copa Amèrica de vela comença amb la "round robin"

Després de diverses rondes preliminars, avui comença la segona fase de la Copa Amèrica, en què les embarcacions comencen a competir en el format de tots contra tots. La setmana que ve hi haurà la primera eliminació

Redacció Esport3Actualitzat

L'hora de la veritat ha arribat a la Copa Amèrica de Vela amb l'inici de la Copa Louis Vuitton, que des d'aquest dijous i fins al 7 d'octubre ha de determinar quina embarcació s'enfrontarà en la gran final al Team New Zealand, el defensor del títol.

Aquest dijous s'han disputat les quatre primeres regates d'aquesta ronda de tots contra tots, en què també hi pren part el vaixell campió. La jornada ha acabat amb les victòries del Luna Rossa italià, l'Inneos Britannia anglès, l'Orient Express francès i el Team New Zealand. Demà divendres, segon dia de regates eliminatòries de la fase coneguda com a "round robin".

Tres competicions amb un calendari definit

Del 29 d'agost fins a principis d'octubre la competició estarà centrada a saber el "challenger", el desafiador per a la "match race" final, on l'espera el defensor: l'Emirates. En la "round robin" s'eliminarà un equip. En les semifinals, dos. I el guanyador de la final de la Copa Louis Vuitton lluitarà contra els neozelandesos, que ja s'han classificat directament.

La Copa Amèrica es decidirà entre el 12 i el 27 d'octubre. Qui guanyi abans 7 regates (d'un màxim de 13) serà el vencedor. Abans, el dijous 10 d'octubre, TV3 farà la transmissió en directe de la cerimònia inaugural.

Paral·lelament, es farà una Copa Amèrica Juvenil (del 17 al 26 d'octubre) i, per primera vegada a la història, la Puig Copa Amèrica Femenina (del 5 al 13 d'octubre), amb representació catalana i espanyola. 

L'equip de transmissions

Francesc Sòria dirigeix i presenta les transmissions amb Víctor Lavagnini i Miquel Ribas en la narració de les regates. Laia Ferrer és l'encarregada de les entrevistes i els reportatges. Un equip de luxe fa l'anàlisi de la competició: Jordi Xammar (quart en 470 als JJOO de París), Sandra Azón (exregatista i medallista olímpica), Cristina Pujol (regatista olímpica a Tòquio 2020), i els periodistes especialitzats Carles Pich i Jaume Soler.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut