Els jugadors portuguesos abraçats a l'heroi del partit, el porter Costa (Reuters)

Diogo Costa evita la pitjor nit de Cristiano i Portugal estarà als quarts

Portugal s'imposa als penals a Eslovènia tot i la nit negada del seu crac
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Eurocopa 2024

Una actuació èpica del porter Diogo Costa ha classificat Portugal per als quarts de final de l'Eurocopa, on s'enfrontarà a França. Després que el partit acabés amb empat a zero, Costa ha parat els tres penals que han llançat els eslovens: a Ilicic, Balkovec i Verbic.

En la banda portuguesa no han fallat ni Bernardo Silva, ni Bruno Fernandes... ni un Cristiano que abans, tot ansietat i desencert, havia condemnat el seu equip a patir el que no està escrit.

  • Cristiano ha deixat una de les imatges de l'Eurocopa plorant de forma desconsolada al descans de la pròrroga. Ha vist com Oblak li parava en el minut 103 un penal molt discutit, en què Diogo Jota ha buscat el genoll de Drkusic.

 

  • L'angoixa de l'exmadridista estava del tot justificada, perquè abans ja havia desaprofitat diverses accions clares: un claríssim u contra u en el 89' per evitar el temps extra (també rebutjat per Oblak), dues rematades de cap fluixes i fins a tres llançaments de falta que han deixat els altres especialistes lusitans (com Bruno Fernandes o Bernardo Silva) amb cara de circumstàncies. Cap d'ells, ni Robert Martínez, han discutit la jerarquia de l'històric 7 portuguès.

 

  • L'Eslovènia de Matiaz Kek ha estat tot ànima i ordre. Ha frustrat Cristiano i companyia, i encara podria haver fet més mal si, a la contra, Benjamin Sesko hagués tingut el dia.
  • El punta del Leipzig s'ha fet un fart de batallar en solitari i no ha tingut esma ni encert per definir com ha demostrat a la Bundesliga. La més clara, en el 114', després d'una errada de Pepe. S'ha quedat tot sol, però Diogo Costa havia de passar a ser l'heroi nacional de Portugal.

 

El minut a minut del partit:

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut