Simone Biles durant l'exercici de terra a la final per equips
Simone Biles durant l'exercici de terra a la final per equips (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Simone Biles torna a regnar i guanya un or històric als Jocs de París

Cinquena medalla d'or de la texana en uns Jocs. L'equip nord-americà recupera l'or que es va escapar a Tòquio, el que han anomenat "La redempció"

Redacció Esport3Actualitzat

Els Estats Units, amb Simone Biles al capdavant, però també amb Sunisa Lee --la vigent campiona olímpica del concurs complet-- i amb les sempre competitives Jordan Chiles i Jade Carey, ha recuperat l'or olímpic que es va escapar a Tòquio enmig del turment mental que va viure l'estrella texana. Aleshores s'havia imposat l'equip del Comitè Olímpic Rus, que a París no participa.

Domini aclaparador ja des del primer aparell, el poltre, on Biles ha tret la millor puntuació sense fer un dels seus salts més arriscats, que ha servit perquè les nord-americanes agafessin el liderat. I no l'han deixat fins al final. Una nova medalla olímpica per a l'estrella rutilant, que ha estat capaç de salvar una caiguda en la barra d'equilibri i ha complert en les asimètriques.

El millor encara havia d'arribar

La diferència dels Estats Units era tan gran que l'emoció ha estat en la resta de medalles, que s'han disputat Itàlia, el Brasil i la Gran Bretanya, que han acabat per aquest ordre. I també ha estat interessant veure com estan les grans rivals de Biles. La seva compatriota, l'esmentada Sunisa Lee, ho ha brodat en la barra d'equilibri, i la brasilera Reneca Andrade, amb la mateixa potència que la va portar a la plata a Tòquio.

Això sí, la jornada l'ha tancada Simone Biles en l'exercici de terra i el recinte de Bercy ha embogit amb una actuació superlativa de la texana.

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsSimone Biles
Anar al contingut