Copa Amèrica 2024

Final cruel per a Mèxic: el VAR els deixa amb la mel a la boca

El "tri" s'acomiada abans d'hora de la Copa Amèrica. L'empat a zero contra l'Equador beneficia els de Sánchez Bas, que s'enfrontaran amb l'Argentina als quarts de final

Redacció Esport3Actualitzat

Les expectatives a Mèxic, amb la Copa Amèrica dels Estats Units, no eren gaire elevades, però tampoc entrava en els plans del "tri" acomiadar-se del torneig abans d'hora. La seva participació només ha durat els tres partits de la fase de grups. En el duel decisiu, la selecció mexicana no ha estat a l'altura i serà l'Equador qui s'enfronti a l'Argentina en quarts de final.

L'empat a zero a l'State Farm Stadium de Glendale ha beneficiat l'equip que dirigeix el barceloní Félix Sánchez Bas. Els equatorians han tingut la situació sota control i no han concedit gaires ocasions al seu rival. Només Santi Giménez, amb dues rematades de cap i un xut al pal, ha qüestionat la solidesa defensiva de la selecció mexicana.

Mario Escobar, revisant un possible penal (Reuters)
Mario Escobar, revisant un possible penal (Reuters)

En l'últim sospir, i amb Mèxic totalment abocat sobre l'àrea rival, l'àrbitre ha assenyalat un penal de Félix Torres sobre Guillermo Martínez. Hi ha vist una puntada del central equatorià. A les graderies, els mexicans ho han celebrat com si ja s'haguessin classificat per als quarts. Se'ls ha glaçat el cor quan l'àrbitre, advertit pel VAR, ha revisat les imatges i ha rectificat la seva decisió.

L'eliminació és una decepció grossa per a Mèxic. Durant tota aquesta Copa Amèrica, no hi ha hagut treva amb el seleccionador, Jimmy Lozano. La renovació profunda de l'equip, sense algunes vaques sagrades com Memo Ochoa o Hirving Lozano, no ha tingut l'efecte desitjat. Malgrat tot, a mitjà termini, el gran desafiament del "tri" és el Mundial del 2026.

 

 

 

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut