El Barça, vigent campió de la Lliga Catalana en categoria masculina (@FCBQ)
El Barça, que ha incorporat Punter, és el vigent campió de la Lliga Catalana (@FCBQ)
bàsquet

Lliga Catalana: el Barça debuta amb triomf; el Manresa espera a la final

L'equip de Peñarroya arrenca el seu camí en competició oficial amb una victòria sobre l'Andorra (90-77) que ha tancat la segona jornada del torneig

Al Barça-Andorra que ha tancat la segona jornada de la Lliga Catalana 2024 hi ha hagut apagades que no han agradat a Joan Peñarroya, però també moments francament vistosos per il·lusionar l'afició, amb Laprovittola, Punter i Parker com a destacats.

El conjunt pirinenc havia entrat millor en el partit i s'ha avançat amb un clar 2 a 8. En canvi, al Barça li costava anotar, però quan ha començat ha estat contundent i ha capgirat el marcador amb un parcial d'11 a 2. Primer quart amb un joc feixuc i marcador ajustat, 17 a 16 per als barcelonistes. Els dos equips tenien una estadística anotadora molt discreta, tot i algunes accions inspirades com aquesta passada de Joel Parra per Metu. Però la resposta l'ha donat immediatament Chumi Ortega.

El Barça ha millorat en el segon quart i ha arribat al descans amb el partit mig encarrilat, 40 a 31, després d'aquesta cistella de Brizuela. La segona meitat ha estat còmoda per a l'equip de Peñarroya, que ha tingut una màxima renda de 16 punts. I quan l'Andorra ha intentat reaccionar, tres triples seguits de Laprovittola han posat ordre novament a la pista. Però el Barça ha hagut de jugar fins al final perquè el MoraBanc no s'ha rendit i s'ha arribat a posar només 5 punts per sota en els últims minuts.

Divendres els blaugranes es veuran les cares amb el Girona de Katsikaris, que voldrà capgirar la mala imatge del primer partit.

El Manresa espera rival per a la final: 85-93 contra el Lleida

Diego Ocampo, l'entrenador del Baxi Manresa, començava tens el partit contra el Lleida davant la possibilitat de portar l'equip del Bages novament a una final de la Lliga Catalana. Però sense fer soroll, el Lleida ha dominat la primera part amb fins a nou jugadors anotant i el millor percentatge de tir davant d'un Manresa que jugava el seu segon partit en menys de 24 hores. En el primer es va imposar a la Penya.

Sota la direcció de Dee Bost, el nou equip ACB ha arribat a tenir fins a deu punts d'avantatge en el marcador, però el Manresa, com va fer dimecres contra el Joventut, ha començat a jugar millor a mesura que avançava el partit i, amb els 13 punts del jove Mario Saint-Supery, s'ha posat només a dos a la mitja part.

I tot just en començar el tercer quart, ha estat qüestió de segons que l'equip de Diego Ocampo capgirés el marcador, ben liderat pel Derrick Alston Júnior, omnipresent en l'atac manresà i que ha portat el Baxi a entrar en l'últim quart deu punts amunt.

Una última reacció del Lleida, que s'ha arribat a posar a dos punts, no ha estat suficient per doblegar el Baxi Manresa, que ha acabat guanyant per 85-93 i ja espera rival a la final.