BARÇA

Laporta trenca el silenci: "Tot era forçat quan vam acceptar la continuïtat de Xavi"

El president del Barça parla per primera vegada des que va destituir Xavi Hernández i va contractar Hansi Flick

Redacció Esport3Actualitzat

És la primera vegada que el president del Barça parla públicament després de la destitució de Xavi Hernández com a entrenador del primer equip de futbol i la contractació de Hansi Flick com a relleu.

Joan Laporta ha concedit una entrevista a Barça One per valorar el final de temporada de l'equip. L'emissió, que estava prevista per a les 14.00, ha estat posposada per a les 17.00, i posteriorment a les 19.00.

Un mes després de ratificar Xavi en roda de premsa, entre llàgrimes i abraçades, el president va decidir cessar-lo del càrrec i substituir-lo pel tècnic alemany.

"Tot anava bastant forçat quan vam acceptar la seva continuïtat. Ja teníem coll avall que el Xavi marxava", ha dit sobre el moment en què van ratificar Xavi

Va acceptar perquè "sap que és un culer de cap a peus."

El president Laporta acompanya Xavi a la sortida
Fi a l'etapa Laporta-Xavi

Sobre l'últim gir radical de guió amb la continuïtat del tècnic de Terrassa, "el cor li deia que continués, el cap que l'havia de canviar". Tot, arran d'unes declaracions "en què Xavi canvia el discurs" i demana "canvis substancials" a la plantilla.

"Això em provoca un replantejament i tinc la percepció  que hem de donar un nou impuls per treure tot el potencial."

Per què es va fer abans de la final de la Champions femenina a Bilbao? "Els neguits per part de l'entrenador van portar-nos que finalment s'hagués de precipitar la decisió. No volia incomodar ni fer patir."

Laporta reivindica la decisió, però qüestiona la manera com es va fer, de la millor manera, assegura, amb les circumstàncies que hi havia.

Amb tot, considera que "s'ha acabat de manera molt elegant amb Xavi".

"Ell ha complert i nosaltres també. Xavi té les portes obertes del Barça sempre. Tinc la sensació que s'ha acabat bé amb Xavi."

El president espera que la relació amb Xavi no quedi tocada: "Ens hem enviat missatges. És una gran persona, espero que no quedi tocada la relació", ha afirmat.

"Mesos durs"

Laporta ha començat l'entrevista admetent que han estat "setmanes i mesos durs."

"S'ha hagut d'atendre moltes situacions que s'estaven produint. Però és el que correspon al Barça."

El president ha assegurat que "en els moments de màxima dificultat és quan està més orgullós del Barça."

"Jo soc optimista de mena. Si no, aquest club seria molt difícil de governar."

Després de la desfeta del Barça de bàsquet, de la 15a Champions del Madrid o del fitxatge de Mbappé, Laporta admet que "no són les notícies que vol un culer". Però remarca la manera de fer del club: "A mi m'agrada la filosofia d'apostar per la Masia, jugadors de present i futur que faran un equip competitiu."

Hansi Flick ve a guanyar

El president ja tenia en ment al tècnic alemany just quan va signar per la selecció alemanya. Era una vella aspiració que ara ha convertit en realitat per donar un nou impuls al Barça. Hi haurà canvis en la preparació física i en la disciplina interna amb horaris més professionalitzats per la plantilla.

"A Flick li hem demanat guanyar. Ve per guanyar. Està molt il·lusionat. És molt professional, seriós. Té molt ben preparats físicament als seus equips. Bojan i Deco es van entrevistar amb ell i van tornar amb grans informes del seu coneixement de la plantilla. Li vaig donar una carta a Flick per explicar-li que és el Barça"

Hansi Flick ja exerceix
Hansi Flick ja exerceix (FCB)

"La preparació física serà un tema molt important amb Flick. Havíem detectat que l'equip baixava físicament en molts partits a partir del minut 60. Ens va passar contra el Madrid per exemple. Això calia millorar-ho".

Nou entrenador pel femení

Laporta també ha insinuat quin serà el recanvi de Jonatan Giráldez a la banqueta del Barça femení. No ha dit el nom però és un secret a veus: Pere Romeu.

"Té una lògica el nou entrenador del femení, una mica similar al que vam fer al seu moment amb Lluís Cortés i Jonatan Giráldez. Algú de la casa, que no podem dir encara però que ja sabeu qui és"

Canvis per redreçar el bàsquet

Roger Grimau ha acabat la temporada al capdavant del Barça de bàsquet sense títols i sense complir els objectius marcats. Tal com va avançar el director esportiu Joan Carles Navarro, la secció necessita canvis. El president també ha parlat en aquesta línia.

"Es prendran decisions importants, substancials. No seran uns simples retocs. S'ha de donar un nou impuls. Aquest any no ha sortit bé. Tenim marge per fer un equip competitiu per la temporada que ve. Hem de millorar".

 

ARXIVAT A:
Xavi HernándezLaporta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut