Derrick Alston Júnior s'eleva per sobre del badaloní Gates
Derrick Alston Júnior s'eleva per sobre del badaloní Gates (@BasquetManresa)
bàsquet

El Manresa es desfà de la Penya i està a un pas de la final de la Lliga Catalana (71-59)

El partit ha estat marcat per errors, baixos percentatges i un millor BAXI en la segona part

Redacció Esport3Actualitzat

Diada d'estrena de la Lliga Catalana de Bàsquet amb els dos primers partits al Palau de Tarragona. Com fa dues edicions, molt de públic a la seu de la competició. El partit nocturn d'aquest dimecres també ha servit per homenatjar Salva Maldonado, exentrenador, entre altres, dels dos equips que s'enfrontaven, Manresa i Joventut. L'enfrontament ha posat fi a la seva carrera com a tècnic sent el 6è amb més partits dirigits en l'ACB.

Pel que fa al partit entre manresans i verd-i-negres, errors, baixos percentatges i un millor BAXI Manresa en la segona part. El millor ha estat una esmaixada de Derrick Alston Júnior, un fitxatge francament interessant per als del Bages. El base Dotson, màxim anotador del partit amb 17 punts, no ha pogut evitar la derrota de la Penya, castigada per un 2 de 29 en triples.

El resultat final, 71-59, i dijous el BAXI que s'enfrontarà al Hiopos Lleida. Si guanya, estarà a la final.

En el partit que ha obert el torneig, disputat al migdia, el Morabanc Andorra ha escombrat de la pista un Girona molt perdut (84-61).

La Lliga Catalana estrena nou format

Dos anys després, Tarragona torna a ser la seu de la Lliga Catalana de bàsquet. Però la 45a edició de la competició no serà una més. La Federació Catalana ha creat un nou format per incloure els sis clubs ACB que s'integren dins de l'ens: Barça, vigent campió, Baxi Manresa, Joventut de Badalona, MoraBanc Andorra, Bàsquet Girona i d'un Força Lleida que ha aconseguit l'ascens a la màxima divisió estatal des de la LEB Or.

La competició consta d'una fase prèvia amb dos grups de tres equips, que s'enfronten tots contra tots, a una sola volta, durant els dies 11, 12 i 13 de setembre, al Palau d'Esports Catalunya de Tarragona. Cadascun d'aquests dies, un partit en franja de tarda i un altre en franja de vespre, tots emesos per Esport3:

  • Grup A: Barça, Bàsquet Girona i Morabanc Andorra
  • Grup B: Joventut Badalona, Baxi Manresa i Força Lleida

Els primers classificats accediran a la gran final, que es jugarà el diumenge 15 de setembre.

Anar al contingut